Nye bygg til nytte og glede

I en kommune er det mange forskjellige bygg til nytte og glede for befolkningen, såkalte formålsbygg. Også det siste året har flere fine bygg kommet på plass i vårt område. Her er tre av dem.

Teglen

Teglen. Foto: Torbjørn Tandberg

I mai åpnet Spikkestads nye signalbygg. Spikkestad kirke og kultursenter, Teglen, er et hus for fremtiden, og for lokalbefolkningen.

Teglen er ment å være et fleksibelt møtested for lokalbefolkningen. Innenfor dørene kommer man til en stor og luftig foaje som binder sammen en livssynsåpen kultursal og selve kirkerommet. Alle de store veggene i etasjen kan åpnes sånn at man får et gedigent rom når det trengs.

Interiøret er holdt i en streng stil, og er preget av materialer som betong og tre. Et av de sentrale elementene i kirkerommet er det store orgelet.

– Til vanlig bygges kirken først og så settes orgelet inn etterpå. Her er huset og instrumentet er bygget sammen, og resultatet er det klart største instrumentet på Hurumhalvøya, sier en fornøyd kantor, Johan Wallace.

Underetasjen er også godt utnyttet.
– I kjelleren er det blant annet kontorplasser for alle ansatte i kirken i Røyken og Hurum, forklarer assisterende kirkeverge Tove Sveva. Kontorplassene er fleksible, og vi ser store muligheter for disse lokalene i den samlede kirkeorganisasjonen etter 2020.

Kafeen i kjelleren har allerede blitt et populært tilholdssted for barselgrupper og andre, og Sveva håper at innbyggerne skal få mange muligheter til å bruke dette lokalet, så vel som resten av huset, i tiden framover.

Landøya ungdomsskole

Landøya ungdomsskole. Foto: Torbjørn Tandberg

– Nye Landøya ungdomsskole i Asker sto ferdig til skolestart i år med plass til 540 elever, seks klasser på hvert trinn, forteller rektor Mona Pünther som er veldig fornøyd med det nye bygget.
Skolen ble bygget i nært samarbeid med Asker kulturskole, noe som merkes godt

– Vi har bandrom og innspillingsstudio, og muligheten til å lage en black box for å holde konserter, forteller Pünther.

Lars Hanstensen, prosjektleder for Asker kommune under byggingen, bekrefter at kultur er en viktig del av bygget. Det samme er idretten, noe som har materialisert seg i en flerbrukshall.

– Det har blitt en stor og fin hall. Den er utstyrt med en flyttbar scene, og er til god nytte både for elever og lokale idrettslag, sier han. Hanstensen oppsummerer videre bygget slik:

– Det er et fire-etasjes bygg der hvert av trinnene har fått sin egen etasje, med eget auditorium. Vi har også laget gode energiløsninger med geovarme fra brønner. Ute har vi blant annet buldrevegg, parkour-område, bordtennisbord, ballbinge og 100-metersbane.

– Og skulle elevene bli slitne av all aktiviteten kan de slappe av i hengekøyene, smiler Pünther.

Flerbrukshall på Tofte

Flerbrukshall på Tofte. Foto: Torbjørn Tandberg

Et bygg som er så nytt at det ikke engang er åpnet enda, er flerbrukshallen på Tofte, nærmere bestemt på Bjerkelunden. Hurum kommune har tatt over hallen fra entreprenøren, og holder nå på med de siste forberedelsene før hallen kan åpnes for publikum 31. oktober. Teknisk sjef i Hurum Eiendomsselskap KF, Steinar Østli Andreassen, presenterer bygget:

– Hallen har en flate på 1 200 kvadratmeter, og tribuneanlegget vil ha plass til 300 personer. Her er det en klatrevegg og oppmerking til aktiviteter som blant annet basketball, volleyball og innebandy.

Hallen vil tilby en fullverdig håndballbane, og den vil også være tilrettelagt for turn. Bygget rommer også fire garderober og fasiliteter for funksjonshemmede, to dommergarderober, heis, kafé og en stor styrketreningssal samt gode lagerløsninger.

Nærmiljøet på Tofte og Filtvet gleder seg til å sette i gang med mange forskjellige typer aktiviteter for barn og unge i den nye hallen.