– Håper «Tre seil» blir et samlende symbol


Askers nye kommunevåpen ble til på familien Greiner Myrholts stuebord i Blakstadlia i Asker. Faktum er at det var det aller siste av flere forslag som familien sendte inn.

Prisevinner med familie
– Jeg ble veldig glad da «Tre seil» ble kåret som vinner, sier Kirsten Ingeborg Greiner. Premien på 25 000 kroner ble feiret med familiemiddag og litt utstyr til barna. Resten skal brukes til motorsykkelsertifikat til mamma Kirsten.

– Sent om kvelden dagen før fristen gikk ut satt jeg og tegnet – først seilbåter, men det ble for detaljert. Så tegnet jeg tre fylte seil som først havnet i «tja»-bunken, men så tenkte jeg «hvorfor ikke?» og sendte det inn, sier Kirsten Ingeborg Greiner.
Overraskelsen var derfor stor da de tre seilene ble plukket ut som en av ti kandidater, og overraskelsen vokste til å bli gledelig stor da de tre seilene ble folkets soleklare favoritt i avstemningen.

– For meg symboliserer seilene nye Askers lange kystlinje med gamle dagers båtbygging, isdrift, skipsfart og fiske. Tre Seil i full fart viser at det er tre likeverdige kommuner som sammen skal ut på en felles reise i framtiden. Jeg håper det kan bli et samlende symbol for nye Asker, sier Kirsten Greiner.

Liker å tegne

Jenny (9), Mio (12), pappa Olav Myrholt og Kirsten liker å tegne. Tegnestiftene er i flittig bruk. I 2016 vant Mio Asker kommunes tegnekonkurranse til 17. mai. Jenny sendte inn over 10 forslag til kommunevåpen.