Trygg, trivelig og felles nyttårsfeiring


Illustrasjonsbilde av nyttårsraketter

Du behøver ikke å bruke flere dager på forberedelser og store summer på fyrverkeri og festmat for å feire overgangen til et nytt år. Bli gjerne med på å markere inngangen til det nye året sammen med mange andre.

Holmenskjæret

På Holmenskjæret, rett ved den nye Holmen svømmehall, står Holmen og Landøen vel bak en nyttårsfeiring av den barnevennlige sorten. Der inviteres liten og stor til å møte opp klokken 16.15, med rakettoppskyting klokken 17. Det blir stort bål, servering av gløgg og pepperkaker, fakler, stjerneskudd og fyrverkeri. Siden feiringen nå en gang foregår på stranden, er det mulig for de aller tøffeste å få seg et aldri så lite nyttårsbad.

Vollen

Vollen vel arrangerer også familievennlig nyttårsaften. De sparker i gang fakkeltoget fra Vollen Montessoriskole klokken 17, og så slanger toget seg nedover mot sentrum mens folk slutter seg til der det passer. Innen toget når stranden nede ved Oslofjordmuseet, forventes det å telle så mange som 1000 innbyggere, så det blir et mektig tog. På stranden blir det bål og fyrverkeri i familievennlige former.

Enestående familier - Asker og Røyken

Kjernefamilien er ingen selvfølge, og er man alene med barn, kan det være ekstra vanskelig å finne et arrangement som passer. Foreningen Enestående familier ønsker å bidra til å hjelpe disse familiene året rundt, og nyttårshelgen er intet unntak.

Enestående familier Asker- og Røykengruppen, inviterer i år til nyttårsfeiring til fjells med tre overnattinger i Ål i Hallingdal. Om du tenker at du er i målgruppen, og har lyst på en sosial nyttårsfeiring, kan du besøke nettsiden for å finne ut mer.

Rakett-vett

En av fordelene med slike fellesarrangementer, er at man kan overlate fyrverkeriet til noen som er kvalifisert til å håndtere nettopp det. Om du derimot skal skyte opp raketter selv, er det viktig å huske på noen rakettvett-regler. Da blir kvelden både hyggeligere og tryggere.

Rakettvett-regler

  • Alkohol og fyrverkeri hører ikke sammen.
  • Forbered oppskytingen og lag en plan mens det er lyst ute. Da kan du for eksempel bedre sikre at fyrverkeriet ikke velter når du skal skyte det opp.
  • Les bruksanvisningen nøye og sjekk at det ikke er skader på fyrverkeriet.
  • Pass på at du ikke skyter i retning mennesker. Husk at barn kan være uforutsigbare i bevegelsene.
  • Sitt på huk mens du tenner lunten, og gå vekk umiddelbart etterpå. Bøy deg aldri over tent fyrverkeri.
  • Bruk vernebriller og hold god avstand.

Og skulle du sovne fra alt sammen, kan du trøste deg med at man i mange land feirer ved å gå ut og ta i mot det nye året når solen står opp neste dag.