Ungdom som gamer


Gaming-kulturen vokser i både omfang og innhold. Det er all grunn til å ta den på alvor.

Bilde av gamere
Alf-Kristian Kåring og Eivind Almhjell er engasjerte ildsjeler på Spillverket. Foto: Vibeke Glosli

Gaming har absolutt kommet for å bli – og er til både nytte og underholdning. Gaming er så mye mer enn noen ensomme ungdommer foran flate skjermer, noe vi har fått grundig dokumentert ikke minst gjennom vinterens NRK-oppslag om den unge gameren Mats Steen.

Asker arrangerer Infected LAN to ganger i året. Den første helgen i vinterferien og høstferien åpner kulturhuset dørene for spillinteressert ungdom fra hele nye Asker – der ungdom får muligheten til å spille og henge med likesinnede døgnet rundt.

Spillverket – for ungdom

- Et annet tiltak er Spillverket, et pilotprosjekt vi gjør i samarbeid med Bærum, forteller prosjektleder Alf-Kristian Kåring, som er psykolog med bakgrunn i spillutviklingsbransjen.

- Spillverket er et tilbud for ungdommer med dataspillinteresse, som av forskjellige grunner står utenfor arbeid, utdanning eller opplæring. På Spillverket får man arbeidstrening og kompetanseheving innen fagområder som design, grafikk, animasjon, lyd og programmering, sier Kåring.

- Vi jobber som et dataspillstudio, og målet er at ungdommen, ved å få kompetanse og erfaring, enten kan returnere til utdanning eller få styrket sin posisjon i arbeidsmarkedet.