Kompiskvelder for ungdom


Nora Gulaker (18 år) fra Asker og Azra Numanovic (19 år) fra Røyken sitter i styret i Asker Røde Kors Ungdom. Ensomhet er et tema som opptar dem begge.

Azra Numanovic og Nora Gulaker fra Asker Røde Kors Ungdom inviterer til Kompiskveld på Radar i Asker kulturhus på onsdager. Foto: Aina Skoland
Azra Numanovic og Nora Gulaker fra Asker Røde Kors Ungdom inviterer til Kompiskveld på Radar i Asker kulturhus på onsdager. Foto: Aina Skoland

- Ungdommer kan møtes på veldig mange forskjellige steder i form av organiserte aktiviteter, men dette passer ikke for alle, påpeker Gulaker.
Derfor har vi i ungdomsavdelingen av Asker Røde Kors startet opp en enkel møteplass for ungdom. Et sted der man ikke trenger å prestere noe, eller gjøre noe. Et sted der man ikke trenger å forplikte seg. Man kan bare komme og henge. Prate med venner og finne på noe morsomt sammen. Dette er nettopp tankegangen bak «Kompis» som jentene startet i januar i år.

- Kompiskveldene er på Radar fra klokken 18 til 20 hver onsdag, forklarer Numanovic. Man trenger ikke registrere seg eller betale noe. Det er bare å komme som du er, smiler hun.

Målgruppen er hovedsakelig ungdomsskoleelever, men heller ikke det ser de strengt på. Jentene er forberedt på en forsiktig start, men håper at flere og flere vil komme innom etter hvert som ordet sprer seg.

Helsesista kommer i mai

- Innimellom kommer vi til å ha temakveld med et tema som opptar ungdommene. Som sesongavslutning i mai kommer Helsesista på besøk til oss, og det gleder vi oss veldig til, sier jentene fornøyd.