Informasjon om koronapandemien og vaksinering i Asker

Les om smittesituasjonen og registrer deg for vaksinering.

Overskuddsmat metter barn på sommeraktiviteter

Onsdag 30. juni hentet Ungkultur Borgen og Asker Fleridrettslag opp mot 530 måltider hos Thon Hotel Vettre.

Leder for Ungdomsklubben Nova henter overskuddsmat på Thon Hotel Vettre.

Thon Hotel Vettre sa seg villige til å opprette karantenehotell etter pålegg fra statsforvalteren tidligere i juni. Hotellet stiller med 70 rom til karanteneformål, og er helt avhengig av å ha nok mat. Foreløpig har det vært få gjester, og hotellet sitter derfor med en del overskuddsmat.

- Mat vi kan gi bort istedenfor å kaste, gir vi gjerne bort. Vi er opptatt av å redusere matsvinn, så målet er å kaste minst mulig, sier hotelldirektør Lene Edvardsen.

Ikke første gangen

Thon Hotel Vettre har erfaring med å dele ut overskuddsmat. Hver jul og påske, når hotellet stenger ned, tømmer hotellet kjølerne sine og gir mat til Varmestua i Asker.

- Det var der ideen kom fra. Vi er nå i en situasjon hvor vi har mat til overs, og da ønsker vi å gi det bort til et godt formål. Alle må jo få i seg mat, og det er hyggelig å gi barn på sommercamp et varmt måltid, sier Edvardsen.

Fornøyde barn og unge

Ungdomsklubben Nova fra Borgen har opp mot 100 barn innom på ulike sommeraktiviteter denne uken. I dag skal leder for klubben, Øyvind Thalmann, overraske ungdommen med varmmat hentet fra Thon Hotel Vettre.

- Jeg syns det er helt fantastisk at hotellet tenker på matsvinn og deler overskuddsmaten sin med oss. Dette blir en vinn-vinn situasjon for alle parter. Jeg er sikker på at barna blir kjempeglade for dette, sier Thalmann.

Asker Fleridrettslag (AFL) får også overskuddsmat fra hotellet.

- Vi er kjempefornøyde og gleder oss til å servere god og varm mat til barna, sier styreleder for AFL Marcus Nilsson.