Varme tanker etter terrorangrepet i Oslo

- Varme tanker og medfølelse til de som er direkte berørt av de brutale hendelsene i Oslo i natt, sier ordfører Conradi.

Asker rådhus med Pride flagg heist

- Varme tanker og medfølelse til de som er direkte berørt av de brutale hendelsene i Oslo natt til 25. juni. Så er vi alle berørt, fordi dette kunne skje i samfunnet vårt. Vi er lei oss, sinte og mange også redde.

Ta godt vare på hverandre og del med hverandre av kjærlighet, mot, styrke og håp, sier ordfører Lene Conradi.  

Mange vil nok kunne kjenne på sterke reaksjoner etter det som er skjedd, mange har kanskje også vært til stede eller kjenner noen som har vært det. Andre vil kunne få minner fra tidligere erfaringer i livet.

Råd til deg som er berørt

Ikke vær alene. Søk sammen med mennesker du stoler på.

Vær forsiktig med å legge ut bilder og informasjon på sosiale medier. Dette kan være vanskelig å ta tilbake senere, og det kan være belastende for andre som ser det.

Begrens tiden du ser på sosiale og tradisjonelle medier. Sett gjerne av begrensede tidspunkter hvor du ser på nyheter.

Ta til deg mat og drikke selv om du ikke er sulten eller tørst.

Hvis du vil, kan du snakke om hvordan du har det, og hva du har opplevd, med noen du stoler på. Men om du ikke føler for å snakke, så går det også helt fint. Det viktigste er å være sammen.

Tidligere traumer kan reaktiveres og gi vanskelige reaksjoner. Dette er helt normalt og som oftest forbigående. Blir disse reaksjonene plagsomme, ta kontakt med fast behandler eller med kriseteamet.

Tillat deg å gjøre hyggelige ting. Legg noen gode minner oppå de vonde. Dette demper reaksjonene, og minner oss på hva som er normalt.

Trenger du noen å prate med?

  • Ta kontakt med fastlegen din, eller kontakt legevakten på 116 117
  • Døgnåpen veiledningstelefon for psykisk helse på telefon 919 10 500
    Asker kommune har døgnåpen veiledningstelefon for personer som sliter med psykiske problemer eller har utfordringer med rus, og for pårørende og andre som har behov for råd og veiledning.
  • Les mer om hjelpetilbudet vårt på nettsidene våre