Chromebook-er til Ukraina

Chromebook-ene skal sendes til elever i Kharkiv slik at de kan få digital undervisning.

Bilde av Representanter fra NorseAid og Asker kommune med Chromebook-ene som skal doneres

Millioner av skoleelever i Ukraina har mistet eller fått avkortet skolegangen sin på grunn av krigen. Mange steder i Ukraina er det ikke trygt å gå på skolen grunnet angrep med artilleri. Lærere og myndighetene ber derfor om brukt datautstyr for at elevene skal kunne ha undervisning hjemmefra.

- Å kunne opprettholde skolegang og utdanning er svært viktig i den situasjonen Ukraina er i nå. Vi er derfor glade for at vi kan bidra med disse 200 Chromebook-ene til elever i Ukraina, sier ordfører Conradi.

NorseAid er en ideell organisasjon, stiftet for å drive humanitær bistand i krigs- og katastrofeområder. De har siden 2022 jobbet med å levere skolemateriell til elever i Ukraina.

Chromebook-ene som doneres har vært en del av et reservelager for kommunen.

- Disse maskinene går ut av support fra kommunens leverandør og skal dermed ikke lenger benyttes i askerskolen. NorseAid skal installere en annen programvare enn det kommunen benytter slik at de kan brukes i 5-10 år til, sier Kolbjørn Johansen, avdelingsleder i IKT i Asker kommune.