– Det er gøy og gratis!

Mange femte-, sjette- og sjuendeklassinger i Sætre går på «Tirsdagsklubben» for å gjøre lekser, henge med venner, høre på musikk – og fordi de møter trygge voksne her.

Seks barn sitter i ring, og holder opp ulike kort fra en kortstokk. Bildet er tatt nedxenfra, inne i ringen, slik at man ser barna fra et froskeperspektiv.
STORTRIVES: Marit, Tilde, Cornelia, Lina, Sofie og Hanna føler seg sett og lyttet til av de voksne på klubben i Sætre. Foto: Torbjørn Tandberg

På «Tirsdagsklubben» får barna gjøre lekser i fred og ro. De har et sted å være etter skolen, hvor frivillige voksne har tid. Et sted de føler seg sett og kan lage videoer, skape ting og være kreative. Barna får mat, men understreker at det ikke er lov med godteri. Femteklassingene Tilde, Marit, Sofie, Lena, Odin, Cornelia og Hanna sier de stortrives og setter pris på at tilbudet er gratis.

Trygge voksne

«Tirsdagsklubben» arrangeres av frivillige i regi av Hurum frivillighetssentral. Klubben har åpent fra klokken 12.45 til 16, i underetasjen i bankbygget i Sætre sentrum, tirsdager når det er skole. Det var frivillig Caroline Ruud Mysen som tok initiativet i 2020. Allerede den første gangen klubben holdt åpent, kom det 83 barn.

– Mange foreldre er ikke hjemme før ved 16-17-tiden, og det blir lange ettermiddager for barn som er for store for SFO. Da er det flott at de kan komme på «Tirsdagsklubben», der det er trygge voksne til stede, sier Kjersti Smedstad, leder for Hurum frivilligsentral.

Se og lytte

– De frivillige er engasjert i lokalmiljøet. De er opptatt av å gi barna et trygt tilbud, sier Smedstad.

– Jeg blir glad av å se gleden barna viser over å ha et sted de kan være sammen med andre. Det å hjelpe dem med lekser og utfordringer, lage noe eller spille sammen, gjør at jeg føler meg nyttig. Men det jeg verdsetter mest, er å være der for barna, se dem og lytte. Dette behovet er ofte større hos barna enn det å bli aktivisert, sier frivillig Sybille Höper.

 

Tekst: Kjersti Salvesen