Kunst rett vest: – Velkommen inn i atelieret

De to siste helgene i september arrangeres Kunst rett vest. Hele 45 av årets 111 kunstnere kommer fra Asker.

Seks damer står ved siden av hverandre, holder hverandre rundt skuldrene. Ser i kamera og smiler.
Kunstnergruppen F36: Fra venstre Kirsten Selmer, Ana Maria Lopez, Pippip Ferner, Maina Movig, Riri Green, Stina Gellein. Jutta Nestgaard var dessverre ikke til stede.

– Dette er et lavterskeltilbud hvor publikum og kunstnere får møte hverandre. Det er hele poenget, sier Riri Klingenberg Green. Hun er en av sju kunstnere i Kunstnergruppen F36, som under Kunst rett vest både vil stille ut og åpne opp atelier for publikum i Galleri Dikemark. Kunstnerne har erfaring innen skulptur, tegning, keramikk, grafikk, foto, video, maleri, grafisk design og tekst. Sammen har de engasjement for miljø og mangfold, noe som også preger årets prosjekt med tema gjenbruk.

– Vi har jobbet sammen i ti år, og det blir bare morsommere og morsommere. Sammen blir vi modigere.

Åpne verksteder

Kunst rett vest er en årlig kunstrunde hvor juryerte billedkunstnere og kunsthåndverkere fra Asker, Bærum, Drammen, Lier, Modum, Ringerike og Sigdal inviterer publikum til sine atelierer og verksteder. Samtidig vises en fellesutstilling, som i år er lagt til Fossekleiva kultursenter.

Helgene 17.-18.september og 24.-25.september er det åpne atelierer og verksteder mange steder. Se oversikt over alle kunstnere her.

Kunstnergruppen F36 inviterer inn i et felles atelier på Dikemark, samtidig som de stiller ut prosjektet Det sover en sang i alle ting.

– Med keramikk har vi laget koblinger som binder sammen elementer fra naturen og menneskeskapte ting. Alle sju har vi ulike uttrykk, men har samlet oss om et felles konsept som vi bygger sammen, forklarer Green.

Kunst rett vest.jpg
KOBLINGER: I utstillingen Det sover en sang i alle ting har Kunstnergruppen F36 koblet sammen materialer fra naturen med menneskeskapte ting. Kirsten Selmer (t.v.) og Riri Klingenberg Green ønsker velkommen til Galleri Dikemark.

 

Tekst: Marit Asheim