Fire kulturskoler har blitt til én

De tre kulturskolene i Hurum, Røyken og Asker er slått sammen til én kulturskole.

Teaterlek på kulturskolen
Foto: Kristin Aafløy Opdan

Kort fortalt

De tre kulturskolene i Hurum, Røyken og Asker er slått sammen til én kulturskole. I tillegg er Asker dans- og bal­lettskole innlemmet i kultur­skolen.

Dans, visuell kunst, teater og musikk fyller dagens kulturskole.  Med sine 2 000 elever og 100 ansatte er Asker kulturskole en av landets største kulturskoler. 

– Det er svært gledelig at vi endelig kan tilby dans som et av våre fag i kulturskolen, sier rektor Kim Stian Gjerdingen Bakke.

Tverrfaglighet

Kulturskolen gir opplæring i mange ulike fag, slik som animasjon, ballett, klarinett, teater, keramikk, jazzdans eller kor.

– I november 2020 skal kulturskolen sette opp fore­stillingen «Den uendelige historien» basert på boken av Michael Ende. Dette blir en stor tverrfaglig forestilling med mange av kulturskolens elever innen teater, musikk, dans og visuell kunst. Fore­stillingen har fått støtte fra kulturåret 2020 og Spare­bankstiftelsen, og vi håper mange vil ta turen til kultur­huset for å se forestillingen, sier Gjerdingen Bakke.

Bredde og fordypning

Kulturskolen har tilbud til elever med ulike ambisjoner.

– Vi skal også gi elevene muligheten til å fordype seg, sier Gjerdingen Bakke. – Vi har tilbud til elever som er ekstra motiverte til å utvikle seg innen dans, musikk og teater, og som senere ønsker å satse profesjonelt.

Enkelte tilbud uten ventelister

Kulturskolen har lange ventelister innen noen fag, spesielt piano og gitar. Rektor Gjerdingen Bakke for­teller likevel at det er mange tilbud som tar inn elever uten venting.

– Ta gjerne kontakt for å høre om vi har plass på den aktiviteten ditt barn ønsker å være med på, sier han.

– Vi kan for eksempel ta inn elever umiddelbart på kontrabass, obo, band, kor, visuell kunst, dans, trekkspill, musikkpro­duksjon, musikklek og sang.

Mer informasjon finner du på nettsidene.