Digitalt, blomstrende og smittefritt kulturliv

Vi har så vidt kommet i gang med å nyte det gode kulturliv igjen, etter mange ukers manglende kulturtilbud.

- Kultur er viktig, fordi det bidrar til livskvalitet, sier kultursjef i Asker kommune, Jan Erik Lindøe.

- Mange artister og andre utøvere lever av kulturen, og vi har tatt i bruk digitale virkemidler for å streame arrangementer for barn, ungdom og voksne som et bidrag til å holde hjulene i gang.

Startet med barna

Mari Haugen er ansvarlig for barneprogrammet i Asker kulturhus. Hun har vært sentral i den digitale satsingen.

– Vi har i løpet av våren hatt interaktive live-streaminger for barn. I etterkant har disse blitt lagt ut på Facebooksidene til kulturhuset og har blitt sett minst like mye etter forestillingene. Sendinger som familiedisco med Herbie, trylling med Hans Henrik Verpe, og nå sist Peter og Ulven, har hatt mange visninger, og kan fortsatt ses.

- Vi har investert i utstyr og kunnskap for digital kulturformidling; til forestillinger for barn, konserter for voksne og til digital fritidsklubb på Radar. Selv om vi kan åpne salene våre igjen, skal vi ikke se bort fra at vi kan komme til å bli mer aktive innen digital formidling i fremtiden, sier Haugen.

Drive-in kino

Rundt omkring i Asker er det mange som har tatt i bruk alternative metoder for å bringe kulturen ut til folket. I Slemmestad arrangerte Slemmestad Filmklubb Drive-In kino to helger i april.

– Vi viste Bohemian Rapsody og Kill Bill, til svært god mottakelse, sier en fornøyd nestleder i klubben, Peter Albers. 

32-1B 20200418_212510.jpg

Foto: Peter Albers