Endelig sommer!

Finnes det et bedre sted å være enn i Asker på denne tiden av året?

Foto: Torbjørn Tandberg

Joda, det er spennende noen ganger å reise litt lengre i ferien også, til hytter, byer og strender – til andre omgivelser og nye impulser. Men sannsynligvis har du også mye nytt og uoppdaget i ditt eget nærmiljø. For har du besøkt alle Askers bukter, svaberg og vann? Alle kyst- og skogsstier, alle topper og alle tettsteder? Alle gallerier, scener og serveringssteder? Ikke? Da har du mye å glede deg til!

Hva med å tyvstarte sommeren og opplevelsesreisen med kulturfestivalen som i denne stund setter sitt preg på bygda vår? Hele Askers kulturliv er i sving, med teater, konserter, kunstutstillinger og aktiviteter. Historiske vandringer, kurs og workshoper venter på den nysgjerrige, og kanskje lar du som meg deg friste av maritime rammer med jazzkonsert og spennende fortellinger ved polarskuta Maud på Tofte? Noen av arrangementene er rettet mot barn, noe mot de eldste innbyggerne våre – men det meste av det som foregår egner seg for alle aldre, så her ligger det til rette for gode møter og opplevelser på tvers av generasjoner.

I denne utgaven av Askermagasinet har alle gruppelederne for de politiske partiene i kommunestyret og jeg og fått lov til å mimre litt over den første kommunestyreperioden for det nye kommunefelleskapet vårt. Les gjerne saken, og få et innblikk i noe av det vi har jobbet med og er ekstra glade for å ha fått til.

Jeg ønsker dere en kjempefin sommer!

Lene W. Conradi, ordfører