Gratis hjelp med CV og søknad

Er du mellom 16 og 25 år og ønsker deltids- eller sommerjobb, men syns det er vanskelig å lage en CV og formulere søknader? Hos Jobbsentralen på Asker innbyggertorg får du individuell jobbveiledning, intervjutrening samt hjelp til skriving av CV og jobbsøknader.

Fire unge damer står ved siden av hverandre. Alle ser mot kamera og smiler. I bakgrunnen ses vinduer og flere grønne planter.
MOTIVERTE UNGDOMMER: Therese Mikkelsen, Betul Ahmet, Siri Cathrine Aagedal og Ayse Erkøk i Jobbsentralen er imponerte over hvor motiverte ungdommene i Asker er, og håper flere arbeidsgivere ser verdien i unge ansatte. Foto: Simen Sjølund

Det kan være utfordrende for unge som ikke har vært ute i arbeidslivet å få vist frem hvem de er og hva de kan, og på Jobbsentralen kan de få god oppfølging og hjelp.

– Vi blir kjent med dem, ser hvilke kvaliteter de har og hjelper dem med å eie CVen og søknaden, forklarer veileder Therese Mikkelsen.

– De får hjelp til å skille seg ut og tilpasse søknaden til stillingsannonsen, tilføyer veileder Ayse Erkøk.

– Bare fortsett å søke

For å nå ut til ungdommene der de er, altså på Instagram, har Jobbsentralen to unge ressurser i et halvt års engasjement. Førsteårselev Kaisa Skaret (17) fungerer som rådgiver og produserer innhold til sosiale medier:
– Jeg fulgte Jobbsentralen på Instagram og ble tipset om å søke jobb her. Det er viktig å lære å jobbe for pengene selv og få arbeidserfaring.  

Ung ressurs Khalid Hussein (19) mener det er viktig å ha noe å gjøre på fritiden.

– Det har vært fint å få inspirere ungdom til å søke jobb og ikke gi opp, uansett hvor mange avslag man får. Man må bare fortsette å søke.

– Nå fikk jeg e-post fra en arbeidsgiver, skyter prosjektleder Siri Cathrine Aagedal inn. «Vi er veldig fornøyde. En som har vært på sommerjobb fra dere, jobber nå fulltid og er en av de beste jeg har. Vi ønsker å ta imot flere.»

– Det er helt supert. Vi har 10-15 motiverte ungdommer innom ukentlig, så vi ønsker kontakt med arbeidsgivere som er villig til å gi unge muligheten, oppfordrer Aagedal.


Jobbsentralen

  • Gratis tilbud til unge mellom 16 og 25 år.
  • Timebestilling på Instagram @jobbsentralen eller oppmøte på Asker innbyggertorg onsdager og torsdager 15-19.

 

Tekst: Lisa Vilbo