Gjør et skikkelig kupp på Hallenskog ombrukslager

Ombruk er i fokus i Asker. På Hallenskog ombrukslager får gamle varer nytt liv, uten at kundene behøver å betale særlig mye for det.

En ansatt viser noen av produktene du kan kjøpe på Hallenskog ombrukslager.

Kort fortalt

Ombruk er i fokus i Asker. På Hallenskog ombrukslager får gamle varer nytt liv, uten at kundene behøver å betale særlig mye for det.

Hvert år mottar Yggeset gjenvinningsstasjon blant annet seks tonn med blomsterpotter og 80 tonn med bøker. Mye av det som kastes finner nytt liv gjennom Ombruksbutikken på Jørgensløkka, arbeidssentrene i kommunen, eller ombruksverkstedet Omattat. Eller gjennom Hallenskog ombrukslager ved Heggedal.

Gode kupp

– Her på Hallenskog får vi tredjesorteringen fra Yggeset, og kan selge enda billigere enn i for eksempel Ombruksbutikken, forteller Anja Østerli som er prosjektleder for ombruk og økt materialgjenvinning ved Yggeset gjenvinningsstasjon. Et annet sortiment har de også.

– Vi har leker og spill, sportsutstyr, bilder og rammer, og blomsterpotter, forteller fagarbeider Anne-Maria S. Holmstad og viser rundt blant store mengder Lego, Barbie-dukker, potteskjulere og bilderammer i alle farger og størrelser, skiutstyr og golfkøller, alt priset til mellom 10 og 200 kroner.

– Det er fullt mulig å gjøre et skikkelig kupp her. Nylig fikk vi inn et splitter nytt randonee-skiutstyr til flere tusen kroner. Fem minutter senere fikk en fornøyd kunde nye ski og støvler til totalt 400 kroner.

Meningsfylt arbeid

Hallenskog ombrukslager er åpent for handel hver onsdag fra klokken 9 til 15, men det betyr ikke at det er stille her de andre dagene.

– Dette er også en satellitt av kommunens nye arbeidssenter på Solbrå, sier Magnhild Tvedt. Hun og Karine Wergeland er ledere på arbeidssentrene i Asker.

– Her har vi totalt seks fulltids arbeidsplasser for arbeidstakere som sorterer bøker til kommunens bokskap, pusler puslespill for å sjekke at alle bitene er på plass, sorterer og rydder alle varene som kommer fra Yggeset gjenvinningsstasjon, og mye annet.

Skal du kvitte deg med noe som kunne fått nytt liv på Hallenskog? All levering foregår på Yggeset.