Hva skjer i Asker i desember?

Det skjer mye hyggelig i Asker i ukene frem mot jul. Her har vi samlet noen eksempler for både store og små:

Hver lørdag i desember: Julekino for barn

Asker bibliotek kl. 14.00 

Gratis julefilm for barn i biblioteket. Les mer om arrangementet

3.desember: Jul med Prøysen

Asker bibliotek kl. 11:00, Heggedal bibliotek kl. 13:00 og Slemmestad bibliotek kl. 15

Den varme og tradisjonsrike barneteaterforestillingen Jul med Prøysen tar for seg litt av Alf Prøysens magiske sang- og tekstmateriale som er skrevet rundt jul og juletradisjoner. Forestillingen varer i 40 minutter, og passer godt for barn fra 3 år og oppover. Med Gunnar Dundas og Thali M. Liberman. Forestillingen er gratis. 

En mann og en dame sitter på en rød, firkantet kiste. Mellom dem titter en grå mus i plysj frem. Alle tre ser mot kamera og smiler. Bak dem ses en stuevegg med bilder og en vedovn.

 

4. desember: Julemarked i Slemmestad 

Slemmestad MEK og Slemmestad innbyggertorg kl. 11.00 – 16.00

Velkommen til Slemmestads tradisjonelle julemarked! Et mangfold av lokale aktører tilbyr spennende og kreative designprodukter, kunst, håndverk, hjemmelaget mat og brukt/antikviteter på Slemmestad MEK og Slemmestad Innbyggertorg. Nytt for året er et samarbeid med Kystbyen Slemmestad, Slemmestad innbyggertorg og Asker kulturskole, for å få til et hyggelig og samlende julemarked i Slemmestad.  

 

4.desember: Juleoriatoriet for barn

Teglen kirke og kultursenter kl. 15.00

For første gang i Asker fremføres en versjon av det klassiske Juleoratoriet av Johann Sebastian Bach bearbeidet for barn, når Asker kammerkor inviterer til matinékonsert. Barn får gratis adgang, og det skal være god plass og takhøyde for kommentarer. Barneversjonen av Juleoratoriet er skrevet på tysk av Michael Gusenbauer, og oversatt til norsk av kantor Ole Andreas Fevang. Sentralt står en skuespiller som forteller en sammenhengende, ny fortelling knyttet til Juleoratoriet. Temaet er hvilket instrument som passer best for å få barnet til å sove, og barna får høre hvordan de ulike instrumentene låter. Musikken som brukes er fra Juleoratoriet, men delt opp i mindre deler og innlemmet i fortellingen, og konserten er kortere enn «voksenversjonen».  

9.desember: Herborg Kråkevik med julerosekveld 

Asker kulturhus kl. 19.00

Herborg Kråkevik inviterer til stemningsfull Julerosekveld. I år tar hun med seg forfatteren Nina Lykke, trompetvirtuos Mathias Eick, pianist Espen Berg, bassist Johannes Eick – og ikke minst et lokalt barnekor! I tillegg til ny og tradisjonell julemusikk, vil disse eminente formidlerne gi publikum fortellinger, dikt og humoristiske høydepunkt fra Julerose-heftene.

Portrettbilde av Herborg Kråkevik. I hendene holder hun et julehefte. HUn ser i kamera og smiler. Ved siden av henne henger to julekuler. Den ene kula har bilde av en kvinne med langt lyst hår. Den andre kula har bilde av en mann med caps.

 

10.desember: Luciakonsert på utescenen 

Asker bibliotek kl. 13.00

Vardåsen kirkes barnekor kommer til oss for å feire Lucia med en hyggelig julekonsert. Den finner sted på utescenen utenfor biblioteket. Før konserten tar Luciatoget seg en runde rundt i biblioteket, og kanskje vanker det en pepperkake eller to? 

15.desember: Juletrefest 

Slemmestad MEK kl. 18.00

Tradisjon tro inviterer vi til juletrefest på Slemmestad MEK. Sammen går vi rundt juletreet, synger julesanger, det vil bli musikalske innslag og ryktene sier at nissen kommer innom denne kvelden.Vi serverer grøt og gløgg. Velkommen til en hyggelig førjulsstund! Les mer om arrangementet

18.desember: Barnas juledisko og julekortverksted

Asker kulturhus kl 11.00 - 15.00

Dans deg i julestemning og rist løs til kule låter og såpebobleregn! Asker kulturhus inviterer til gratis familiedisko julespesial – med fengende låter for store og små, såpebobler og diskokule. I tillegg blir det popup-julekortverksted med Jonas Cadena. Anbefalt for barn 3-10 år.

18.desember: Det snør på Bugges piano 

Asker kulturhus kl. 19.30

En av de aller fineste førjulstradisjonene kommer til Asker kulturhus 18. desember: Bugge Wesseltofts «It’s Snowing on My Piano» fra 1997 har allerede rukket å bli en moderne juleklassiker. Bugge forteller selv historien bak platen: «It's Snowing on My Piano» ble laget ut fra et ønske om ro og fred i jula, og en pause fra stress, gavehysteri og det å måtte være så voldsomt lykkelig hele tiden. Det å være glad i hverandre og ha tid til hverandre er det viktigste vi kan drive med i julen.

22.desember: Sølvguttene synger julen inn 

Asker kulturhus kl 18.00 og kl 20.00

Tradisjonen tro synger Sølvguttene julen inn i Asker kulturhus også i 2022, med to konserter 22. desember. Sølvguttene er blant landets travleste i desember, men gleder Asker med et besøk. Koret er en institusjon i norsk sang og musikkliv og ble stiftet av Torstein Grythe i 1940, og er for veldig mange blitt en viktig del av norsk juletradisjon med sine tradisjonelle julekonserter.
  

Flere arrangementer

Flere arrangementer finner du ved å søke i kalenderen under.