Visste du at Asker har en egen aktivitetskalender?

«Aktiv i Asker» har fått et ansiktsløft og byttet navn til «Hva skjer i Asker?», men målet med kalenderen er fortsatt det samme: Å gi deg god oversikt over smått og stort som skjer i den nye storkommunen.

Illustrasjonsbilde fra aktiviteter

At det ikke bugner av aktivitetstilbud akkurat nå, har sin naturlige koronaforklaring. Men i takt med at samfunnet åpner igjen, fylles også den nye kalenderen «Hva skjer i Asker» med mange aktiviteter og arrangementer.

– Asker byr på fantastiske fritidsmuligheter enten du vil på bokbad, galleri eller legge søndagsturen til en skøytebane. Kalenderen «Hva skjer i Asker» skal vise det store mangfoldet i kommunen vår og gjøre det enklere for både store og små å finne noe gøy å gjøre, forklarer Charlotte Sætre, virksomhetsleder for innbyggertorgene.

Flere barn og unge i aktivitet

Det er kalenderen «Aktiv i Asker» som nå skifter ham og favner bredere enn tidligere. I tillegg til aktiviteter og arrangementer, vil du også få tips til flotte turområder, spennende opplevelser og oversikt over organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge. Her vil du enkelt få rede på hvor du kan trene karate, spille klarinett eller ta det chill på ungdomsklubb.

– Vi håper kalenderen kan bidra til at enda flere deltar i ulike aktiviteter, og at vi blir bedre kjent med nye steder, mennesker og tradisjoner i den nye kommunen vår. Samtidig er dette en flott plattform for frivillige organisasjoner, næringsliv og enkeltpersoner å markedsføre sine aktiviteter, enten det er pop up-utstilling, jazzkonsert eller rebusløp, sier Sætre.

AiA-rabatt og gratis utstyr

Flere av aktivitetene gir såkalt AiA-rabatt. Har du barn eller ungdom mellom 6 og 18 år i huset, må du laste ned kommunens aktivitetsapp AiA. Da får du 15-20 prosent rabatt på flere populære fritidstilbud. Og skulle du gjerne ha prøvd en aktivitet, men mangler utstyr, er kanskje BUA utlånssentral svaret? Der kan alle låne skøyter, akebrett, kano, stormkjøkken og mye mer - helt gratis.

Den nye kalenderen finner du på www.hvaskjeriasker.no.