Kunst på ny arena

Under Kulturnatt 25. september kommer Panta Rei Danseteater til Asker med Oslofjorden danser - en serie vandreforestillinger der dansen står i sentrum.

Danse i naturen
NOE Å GLEDE SEG TIL: Oslofjorden danser skal gi askerbøringer nye og spennende møter med både kunst og natur – møter vi kanskje ellers ikke ville opplevd. Foto: Lise Skjæraasen

– Vi gleder oss til å invitere våre innbyggere til en unik opplevelse ved vakre Oslofjorden. Vandringen arrangeres utendørs og er åpen for alle, sier Hilde Wahl, kulturrådgiver i Asker kommune.

Vakre øyeblikk

Asker er en av fire kommuner som samarbeider med Panta Rei Danseteater om Oslofjorden danser. Også aktører som Nærmiljøsentralen, kulturskolen, KGB dans & ballett og Guerrilla Plastic Movement bidrar.

– Det som er unikt med prosjektet, er at vi involverer lokale krefter og lar dem forme innholdet i stor grad - både som publikum, utøvere og arrangører. Det gjør vi for å skape flere vakre øyeblikk av dansekunst sammen, sier produsent og koordinator i Panta Rei, Margrethe Nandrup Rylander.

En annen samarbeidspartner som skal sikre en annerledes kunstopplevelse for askerbøringer er Oslofjordmuseet.

– Dette blir definitivt et spennende prosjekt for oss å delta i, sier formidlingsansvarlig Martin Nordrum Kneppen. – Museer kan være gode arenaer for mangfoldige kunst- og kulturuttrykk. Det er et spennende handlingsrom mellom den materielle kulturen vi forvalter og kunstutrykk som dans. Jeg tror materiell kultur kan inspirere, og vi kan lære mer om vår egen rommelighet ved å bringe dans inn i museet.

Nordrum Kneppen håper at arrangementet kan vise frem dans som kunstform til et nytt og større publikum og samtidig synliggjøre Oslofjordens store potensial.

Etterlengtede møter

Panta Rei Danseteater lover publikum flere kunstuttrykk under vandringen, selv om dansen vil stå i fokus. Målet er å gi askerbøringer nye og spennende møter med både kunst og natur – møter vi kanskje ellers ikke ville opplevd.

– Vi håper å kunne samle mange mennesker i september, og at ting er litt mer tilbake til normalen. Jeg tror vi vil kjenne på at vandringene betyr ekstra mye for folk, fordi sosiale og kunstneriske møtepunkt har vært så sjeldne i en lang periode, avslutter Nandrup Rylander.

Tekst: Anders Rohlan Småhaug.