Ny hverdag i en ny årstid

Hilsen fra ordfører ved inngangen til høsten i en ny hverdag.

Bilde av ordfører Lene Conradi

Jeg føler meg heldig som er glad i alle de ulike årstidene. Jeg liker at det endrer seg rundt oss, at lyset, luften og stemningen forandrer seg, at hver av årstidene bringer med seg sine gjøremål, aktiviteter og tradisjoner.

Høsten er intet unntak – tvert imot, den er kanskje min favoritt! Men akkurat i år ønsker jeg høsten velkommen med litt blandede følelser.

Da koronapandemien traff oss i mars, og snudde opp ned på hverdagen vår og hvordan vi kunne omgås, var jeg så takknemlig for at det tross alt gikk mot varmere og lysere tider. Vårens og sommerens egenskaper er egnet til å holde både humøret og energien oppe, og vi er mye sammen utendørs. Høst og vinter trekker vi oss mer tilbake, og er ikke like sosiale, utadvendte og spontane.

Derfor tenker jeg mye på månedene som ligger foran oss. Vi må fortsatt holde avstand og være færre sammen, mange arrangementer utsettes og vi oppfordres til å unngå kollektivtransport. Til sammen er tiltakene fortsatt inngripende. Den store dugnaden vi startet i vår handlet om å stoppe smitte, men også om å hindre ensomhet, hjelpe hverandre med praktiske gjøremål, finne nye måter å gjøre ting på – gjøre det beste ut av situasjonen, for alle.

Flere av artiklene i denne utgaven av ASKER-magasinet forteller om muligheter for opplevelser som lar seg gjennomføre i dagens situasjon. Bibliotekene og kulturhusene er åpne, og naturen viser seg fra sin vakreste og mest smakfulle side.

I sommer ble det rapportert om høy aktivitet og mange besøkende i tettstedene våre. Det er åpenbart flere enn meg som har benyttet mer tid hjemme til å gjøre seg kjent med både turmuligheter og lokale fristelser i hele Asker. Fortsett med det utover høsten også! Kanskje du kan glede noen med en invitasjon til å bli med?

Vi vet ikke helt hvordan resten av året vil bli, men om vi klarer å bevare dugnadsånden, kreativiteten og omtanken for hverandre, tror jeg det er grunn til å se lyst på fremtiden – også i høstmørket.