Ny og flott Risenga ungdomsskole

I oktober ble den nye Risenga ungdomsskole tatt i bruk. Elever og ansatte kan glede seg over romslige, inspirerende og lærerike skoledager.

Bilde av nye Risenga ungdomsskole

Skolen er formet som en L og strekker seg over to og tre etasjer med plass til 540 elever. Det er lagt til rette for et godt og stimulerende læringsmiljø.

De tre trinnene på Risenga ungdomsskole har hver sin base plassert i andre og tredje etasje. I første etasje er det spesialrom, kultursal, musikksal og band- og øvingsrom. Med denne etasjeinndelingen er det gode muligheter for utleie og sambruk med kultur og mange forskjellige lokale aktiviteter.

Stimulerende læringsmiljø

– Hovedfokuset mitt er at elevene skal ha det fint, at de trives og er trygge, sier rektor Thomas Fredrik Ruud. – Jeg tenker – og jeg håper jo – at elevene ganske fort vil få et eierforhold til skolen.

Jeg håper de vil være stolte av den og føle seg hjemme og trygge og gode her. Det er det vi jobber med, det er dette som er grunnlaget vårt. Får vi til dette, ligger alt til rette for et godt læringsmiljø.

– Skolen er utrolig fin!

Sammen med rektor Thomas Fredrik Ruud viser 10.-klassingene Marie Kittilsen, Jakob Borgen Bakkevoll, Mariann Edvardsson, Charlotte Turner Fonne og Mina Amalie Kirkeby fram den nye skolen.

– Skolen er mye bedre enn gamle Risenga, forteller Marie.

– Det er mange steder å sitte for seg selv når vi trenger konsentrasjon, og det er kjempegod plass. Jeg liker veldig godt hvor åpent det er her. Utearealene er store og fine, og de kommer til å bli godt brukt.

– Jeg synes skolen er fin og godt tilrettelagt for kultur, sier Jakob.

– Dette åpner nye muligheter for Asker Kulturskole. For meg gjør dette at alle mine spilletimer er på et sted. Det er deilig å få et nytt og mer sentralt sted å lære.

– Så langt har inntrykket mitt av denne skolen vært at den er utrolig fin. Det er utrolig kult med så mange ulike kunstverk, og at to av bildene mine vises. Jeg er heldig som får gå på nye Risenga, sier Mariann.

– Skolen er utrolig fin, og førsteinntrykket er veldig bra, mener Charlotte.

– Skolen er kjempestor og det er god plass til hver og en. Den er fylt med mange fine kunstverk og noen av veggene er malt i kule farger. Det er like spennende og vakkert å gå inn nå som da jeg kom første dagen.

– Jeg synes det har vært veldig spennende og fint å begynne på en helt ny skole, sier Mina Amalie.

– Jeg opplever at alle stortrives, og alt i alt er veldig fornøyde med den nye og moderne skolen. Det er mange gode løsninger, som mobilskap, og persienner i alle klasserommene som får inn direkte sollys, og en flott forsamlingssal med scene.

Kulturskolen på Risenga

– Dette er et etterlengtet løft for kulturskolen og kulturlivet, sier Kim Stian Gjerdingen Bakke, rektor ved Asker kulturskole.

– 20 kulturskolelærere har nå Risenga som sin arbeidsplass, og 220 kulturskoleelever får sin undervisning her. For de som spiller instrumenter er lokalene er store og gode.

Elever og ansatte vil oppleve at akustikken løfter musikken og spillet. Her kan orkester, korps, kor, storband, band og andre instrumentalister spille med fryd og glede og uten å skade hørselen.