Oppdag Asker i sommer

Vi har fått mange nye vaner det siste året, og mye handler om hva vi ikke gjør; håndhilse, klemme og reise unødvendig for eksempel. Det er også blitt en vane for meg å innlede denne spalten med at jeg ikke vet helt hvordan Asker og verden ser ut når dette leses – som er en stund etter at det ble skrevet.

Ordførers spalte
Foto: Elin Eike Worren

Hvordan ser smittesituasjonen ut, hvor mange har fått vaksine, hvilke tiltak gjelder akkurat nå? At ting kan endre seg fort er også noe vi har vent oss til.

Noen vaner kan vi fint ta med oss videre, som å være oppmerksomme på de rundt oss, ta en telefon til noen vi tror vil sette pris på det, holde oss hjemme når vi er syke, jobbe på nye måter, og ikke minst; bruke lokalt handels- og næringsliv og utforske alle mulighetene vi har for kortreiste opplevelser.

For Asker er en attraktiv feriekommune, både for hyttefolk som kommer hit fra andre steder, men også for oss som bor her.

På side 24 i papirutgaven av Askermagasinet finner du et eget opplevelseskart – ta gjerne en titt og finn en opplevelse som vekker interessen hos deg! Og så kan vi jo håpe at sommeren byr på muligheter for å gjøre flere ting sammen, med både kjente og ukjente.

I en ellers uforutsigbar og litt monoton koronahverdag har jeg satt ekstra pris på skiftet av årstidene. De har kommet med etterlengtet variasjon, og samtidig med en påminnelse om at noe er som det alltid har vært – naturen går sin gang.

Nå står vi ved inngangen til en ny sommer, og sjelden har jeg lengtet mer etter varme dager og lyse kvelder. Vi må bruke de verdifulle månedene som ligger foran oss godt – og nyte alt Asker har å by på.

God sommer!

Med vennlig hilsen Lene Conradi, ordfører