Slemmestad MEK - Slemmestads nye storstue

Sekkefabrikken kulturhus i Slemmestad har midlertidig stengt dørene, men den nye storstua og kommunens nye kulturscene, Slemmestad MEK, er nettopp åpnet.

To damer og en mann står samlet, holder rundt hverandre. Alle tre ser i kamera og smiler. I bakgrunnen ser vi en murvegg som pusses opp, malingsflekker flere steder.
VELKOMMEN: De ansatte på Slemmestad MEK inviterer til en spennende høst i et splitter nytt konsertlokale. F.v. Linn Silje Jarness Rohdin, Lillian Støa og Peter Albers. Foto: Thorstein Horne

– Da Slemmestad Brygge og Asker kommune besluttet å etablere et erstatningslokale for Sekkefabrikken kulturhus, var gleden stor. At Sekkefabrikken har vært viktig for bygda og kommunen har det aldri vært noen tvil om, sier Peter Albers, produksjonsansvarlig ved Slemmestad MEK.

Det ble fort klart hvor viktig det var å skape en ny arena som kunne sikre frivilligheten, arrangørforeningene og den gode kulturen de har i Slemmestad. Etter at Sekkefabrikken stengte dørene i februar, mens utbyggingen i Slemmestad pågår, har de ansatte brukt tiden til å transformere et gammelt bilverksted til en intim og stemningsfull konsertarena. Denne ligger like ved dagens innbyggertorg og bibliotek.

Nyåpnet scene

– Slemmestad MEK er en mindre arena enn Sekkefabrikken, men når det er sagt, blir dette en rå klubbscene med en kapasitet på ca. 200 stående og ca. 100 sittende publikummere, forteller Albers. Slemmestad MEK blir en levende kulturscene med tilhørende barservering. Huset åpnet med et brak da de innviet det nye konsertlokalet med et pulserende monster av et band, Valentourettes, 2.september.

– Slemmestad MEK gleder seg stort til å presentere gode opplevelser i ny innpakning. Vi håper på fulle forestillinger, sier Albers, og understreker at de ønsker å fortsette å fylle huset med konsertopplevelser, kulturtilbud for barn og familier, foredrag, selskap og arrangementer.

Se hele høstens program her. 

 

Tekst: Lillian Støa