Sommer i Asker - aktiviteter for alle

Asker har mange spennende sommeraktiviteter å by på. Du kan bestige topper, besøke idylliske tettsteder eller nyte late dager på kystkommunens mange strender.

Kitere i lufta
Grunt vann og gode vindforhold har gjort Verket til et av Norges beste kiteområder. Foto: Stanley Abels

Kulturmarked og gratis sommerkonserter

Hver helg denne sommeren – alle fredager, lørdager og søndager fra 20. juni til 9. august – er kulturmarkedet på Hernestangen ved Hyggen åpent mellom klokken 11 og 16, med bruktmarked og salg av brukskunst og husflidsprodukter.

Det blir også gratis sommerkonserter flere søndager klokken 14 på Hernestangen friluftscene. Ta med egen niste og hold god avstand. Program finner du på Kulturåret 2020 Facebook, og på aktiviasker.no.

Maudheim på Tofte

I 2018 kom polarskipet «Maud» hjem til Asker 100 år etter det ble sjøsatt i Vollen, og står nå til konservering i Tofte. Maudheim er tilgjengelig for publikum og kan ses fra kaikanten på Hurum brygge. Omvisinger etter avtale. 

Urskogen i Holtnesdalen

Den fredete urskogen og naturreservatet ved Holmsbu prydes av tepper av hvitveis om våren, men her kan man gå på oppdagelsesferd hele sommeren. I skogen er samt­lige norske edelløvtrær representert, bortsett fra bøk. 

Kiting på Verket

Grunt vann og gode vindforhold har gjort Verket i Dram­mensfjorden til et av Norges beste kiteområder. Hit kom­mer kitere fra hele landet for å leke seg i bølgene.

Bergvang gård

Ved Semsvannet finner du Bergvang gård som tilbyr turridning, hundekjøring, gårdsbesøk, kafé og gårdsbutikk.

Utendørsklatring i Hyggen

Hyggen har de siste årene blitt til en regional klatredesti­nasjon. De fire største klippene byr på over 200 varierte ruter i alle vanskelighetsgrader. Det er enkel tilgang til feltene og flere tørker raskt etter regn. 

Morsom tur-app

Med TUR-appen kan du oppleve nærmiljøet på en lærerik og morsom måte. Appen har detaljerte turkart med nok poster for hele sommeren. Du får poeng for hver post du besøker, og bonuspoeng om du løser quizen som følger med.

Se turappen.no

Kyststien

Vollen er et godt utgangspunkt for en tur langs den oppmerkede kyststien, som går fra Holmen til Storsand og videre fra Filtvet til Verket.

I Vollen kan man besøke en av de koselige kafeene, handle i de små nisjebutikkene eller lære mer om kystkulturen på Oslofjordmuseet.

Flere tips for ferien