Valgforberedelsene er i gang

Mandag 11. september er det kommunestyre- og fylkestingsvalg. I Asker er valgsekretariatet godt i gang med å planlegge valghøsten.

En mann putter en stemmeseddel ned i en urne. Foran han sitter en dame og smiler. I bakgrunnen står en rollup med teksten: valg, takk for din stemme.
VALG: 11.september er det kommunestyre- og fylkestingsvalg. Fra 10. august er det mulig å forhåndsstemme. Foto: Elin Eike Worren

– Vi er godt i gang med å legge til rette for at alle får stemme ved valget til høsten, sier Rolf Brakstad, leder av valgsekretariatet i Asker.

Stemme på forhånd

Han understreker samtidig at du ikke trenger vente til 11. september med å avlegge stemme. Fra 10. august åpner kommunen for den ordinære forhåndsstemmegivningen, blant annet på innbyggertorgene. For dem som ikke kan benytte seg av det ordinære tilbudet, vil det bli gitt tilbud om tidligstemmegivning fra 3. juli. Ved kommunestyre- og fylkestingsvalget i 2019 var det drøye 17 000 innbyggere som forhåndsstemte, mens det ved stortingsvalget i 2021 økte til over 33 000 forhåndsstemmer i Asker.
– Vi oppfordrer innbyggere til å benytte seg av denne muligheten også i år, sier Brakstad, som håper på nærmere 25 000 forhåndsstemmer.
– Den lange stemmeperioden gjør at velgere kan stemme når det passer den enkelte best - og unngå kø, legger han til, og forsikrer at mer informasjon kommer når det nærmer seg.

Digitalt valgkort

Som ved forrige valg vil du også i år få tilsendt valgkortet ditt digitalt. På valgkortet står det hvilken valgkrets du tilhører, slik at det er enkelt for deg å vite hvor du skal stemme på valgdagen.

Personer som har reservert seg mot elektronisk post i Kontakt- og reservasjonsregisteret, eller som ikke har oppdatert eller bekreftet kontaktinformasjonen sin i registeret de siste 18 månedene, kommer til å få valgkortet tilsendt på papir.

Mer informasjon om forhåndsstemmeperioden og valgdagen.


Valgmagasin

I begynnelsen av august kommer Askermagasinet med et eget valgnummer som vil ta for seg alt du trenger å vite om kommunestyre- og fylkestingsvalget. Det blir sendt ut til alle husstander i Asker.

 

Tekst: Marit Asheim