Valgforberedelsene er i gang

Mandag 13. september er det stortings- og sametingsvalg. I Asker er valgsekretariatet godt i gang med å planlegge valghøsten.

Valgmedarbeidere snakker sammen
Foto: Valgdirektoratet

– Vi er godt i gang med å legge til rette for at alle får stemme ved valget til høsten, sier Rolf Brakstad, leder av valgsekretariatet i Asker. Det innebærer også å ta hensyn til de til enhver tid gjeldende smittevernregler.

Stemme på forhånd

Du trenger ikke å vente til 13. september med å avlegge stemme. Fra 10. august åpner kommunen for den ordinære forhåndsstemmegivningen, blant annet på innbyggertorgene. For dem som ikke kan benytte seg av det ordinære tilbudet, vil det bli gitt tilbud om tidligstemmegivning fra 1. juli. Ved kommune- og fylkestingsvalget i 2019 benyttet 17 160 innbyggere seg av muligheten til å forhåndsstemme.

– Den lange stemmeperioden gjør at velgere kan planlegge å stemme når det er lite pågang, og dermed unngå kø og eventuell smitterisiko, sier Brakstad, og legger til at mer informasjon kommer når det nærmer seg.

Digitalt valgkort

Nytt i år er at du vil få tilsendt valgkortet ditt digitalt. Å få valgkortet er først og fremst en bekreftelse på at du har stemmerett ved valget. På valgkortet står det også hvilken valgkrets du tilhører, slik at det er enkelt for deg å vite hvor du skal stemme på valgdagen.

Personer som har reservert seg mot elektronisk post i Kontakt- og reservasjonsregisteret, eller som ikke har oppdatert eller bekreftet kontaktinformasjonen sin i registeret de siste 18 månedene, kommer til å få valgkortet tilsendt på papir.

Mer informasjon om forhåndsstemmeperioden og valgdagen finner du på www.asker.kommune.no/valg.

I begynnelsen av august kommer Asker-magasinet med et eget valgnummer som vil ta for seg alt du trenger å vite om stortings- og sametingsvalget. Det blir sendt ut til alle husstander i Asker.