Ordfører Lene Conradi delte 25. april ut Asker kommunes tilgjengelighetspris til Civitan Club Ladies Asker. Hun sa at med årets tilgjengelighetspris ønsker kommunen å hedre Civitan Club Ladies for etablering og drift av tiltaket Civitan Disco, som er et unikt tilbud for utviklingshemmede i Asker.

Hvordan vi klarer å inkludere alle som bor i kommunen vår sier noe om oss og våre prioriteringer. Asker samfunnet skal være et sted hvor det er plass for alle – og de gode møteplassene og aktivitetene skal også være tilgjengelige for alle.

- Det er nettopp en slik god møteplass Civitan Club Ladies Asker skaper gjennom Civitan Disco, sa ordføreren.

Månedlig dansekveld og treffsted

Civitan Disco er en månedlig dansekveld og et sosialt og morsomt treffsted som passer for alle, og der alle tør å delta. Juryleder Ingvild Tautra Vevatne fortalte at juryen hadde lagt vekt på at tiltaket samler alle psykisk utviklingshemmede i Asker, uansett alder og funksjonsnivå, og er en møteplass med utgangspunkt i musikk og glede, dans og samvær. Diskoteket er et verdifullt tilskudd til en fritidsarena for alle og som helt klart synes å gi et økt meningsfylt liv.

Her kan du lese juryens begrunnelse i sin helhet.

Civitan Club Ladies

Prisvinnerne sammen med ordfører Lene Conradi og juryleder Ingvild Tautra Vevatne.

Hederlig omtale til Himmeljegerne

I tillegg ble det gitt en hederlig omtale til Himmeljegerne, ved Lars Martin Tannæs-Fjeld og bror Simen, for sine formidable ekspedisjoner. Himmeljegerne gjennomfører krevende ekspedisjoner i Norge og i utlandet med utviklingshemmede deltakere. Juryen la vekt på at Himmeljegerne er et forbildeprosjekt som viser at psykisk utviklingshemmede i mye større grad enn i dag kan inkluderes i samfunnet.

Himmeljegerne

Real Trøkk underholdt

Real Trøkk stod for underholdningen under tildelingen – og skapte feststemning med variert musikk og stor spilleglede. Her får de roser av ordfører Lene Conradi som takk for underholdningen.

Real Trøkk