Årets kulturpris ble delt ut av ordfører Lene Conradi på åpningsmarkeringen av Asker kulturfestival lørdag 20. mai. Det var teatergruppen Askeraden ved sin mangeårige leder Wenche Iversen som mottok prisen for 2017.

Prisvinner med et stort hjerte

- Wenche har et stort hjerte og et ekstra stort hjerte for dem som strever med noe i tilværelsen, sa ordfører Conradi i sin tale til prisvinneren. Gjennom Wenches innsats er Askeraden blitt et godt sted å høre til i alle livets faser og et sted åpent for mennesker med begrensninger på noen av livets områder. I Askeraden er det stor takhøyde.

Kulturprisvinneren med ordfører og juryleder
Vinneren av Kulturprisen, Wenche Iversen, flankert av juryleder Karin Moksness (til venstre) og ordfører Lene Conradi. Foto: Kjell H. Hustad.

Askeraden gjennom 36 år

I juryens begrunnelse nevnes det organisasjonen Askeraden opprinnelig ble startet som et kurs i regi av Folkeuniversitetet i Asker i 1981. Wenche Iversen er den eneste som har vært med siden starten, og hun tok over som leder i 1991 og leder fortsatt organisasjonen den dag i dag.

Teater for selvutvikling og mestring

Askeraden er en inkluderende gruppe, hvor fokus er mestring og selvutvikling ved siden av teaterarbeid og kunnskap om teater. Gjennom samarbeid og utfordringer tilpasset den enkelte, vil alle vokse og gro.

Vi gratulerer Askeraden og Wenche Iversen!