Tirsdag 28. mars var De unges kommunestyre samlet til bevilgningsmøte i Asker rådhus. Torstad-sonens forslag om nye trapper i Holmen hoppbakke fikk størst oppslutning.

Her er De unges kommunestyre samlet i Asker rådhus
De unges kommunestyre bevilget tirsdag 28. mars totalt 300.000 kroner til tre ulike tiltak. Nå blir det utekino, leksehjelp - og ikke minst - nye trapper i Holmen hoppbakke.

Stort engasjement

Over 50 unge kommunestyrerepresentanter møtte friske og opplagte til bevilgningsmøtet tirsdag morgen. Samtlige syv skolesoner var representert. I forkant var 14 konkrete tiltak utarbeidet av representantene selv. Formålet med tirsdagens møte var å prioritere blant tiltakene og avgjøre hvordan budsjettet på 300 000 kroner skal fordeles.

Resultatet ble som følger:

• 150 000 kroner til nye trapper i Holmen hoppbakke
  • 145 000 kroner til utekino i Asker sentrum og Hvalstrand
  • 5 000 kroner til leksekafé på Frivilligsentralen på Hasselbakken

Landøya vant prisen for beste stand

Det vrimlet i rådhuset under De unges kommunestyre
Rådhusets foajé ble forvandlet til en vrimlehall da sonene promoterte forslagene. Her var det mange kreative stands og ideer!
Svein Ivar Fors

I forkant av møtet var det varslet om konkurranse om beste stand for promotering av forslag. Landøya stakk av med seieren, noe juryen begrunnet med "svært god sammenheng mellom forslag og standens utforming, overbevisende presentasjon, spesielt estetisk og ryddig utforming".

Musikalsk åpning

Julie Møllerløkken fra Asker kulturskole fikk æren av å sette tonen for dagen. Hun åpnet møtet med en nydelig versjon av Marit Larsens "I Don't Want To Talk About It".

DUK ble åpnet med kulturinnslag ved Julie Møllerløkken fra Asker kulturskole
Julie Møllerløkken fra Asker kulturskole åpnet dagen med en nydelig tolkning av Marit Larsen.

Se video fra møtet