Forslag til nye satser for gebyrer og brukerbetalinger for 2023

Flere av kommunens tjenester finansieres helt eller delvis gjennom gebyrer og brukerbetalinger. Adgangen til å kreve brukerbetaling er begrenset og regulert i lover og forskrifter. Fastsettelse av og endringer i nivået på kommunale betalingstjenester skal vurderes i forbindelse med den årlige behandlingen av årsbudsjettet, og inngå i oversikt over løpende inntekter i driftsbudsjettet.

Kommunedirektøren har utarbeidet forslag til nye satser for gebyrer og brukerbetalinger for 2023. Disse skal behandles i formannskapet 22. november og behandles endelig i kommunestyret den 13. desember i forbindelse med behandlingen av budsjettet for 2023.