Tirsdag 10. april samles De unges kommunestyre (DUK) til bevilgningsmøte i Asker rådhus. Møtet starter kl. 09.00. Du kan følge møtet som publikum i kommunestyresalen, eller via direktesendingen på internett (se lenke nederst i saken).

Tirsdag 10. april samles De unges kommunestyre til bevilgningsmøte i Asker rådhus. Bildet er fra temamøtet som ble avholdt i november 2017.

DUK fyller 20 år!

Det er i år 20 år siden det første De unges kommunestyremøte ble avholdt. Jublieumet blir tema i tirsdagens møte, og ordfører vil holde en presentasjon om De unges kommunestyres historie.

Skal fordele 300.000 kroner

To saker står på agendaen. Først skal De unges kommunestyre godkjenne protokollen fra sitt forrige møte som ble avholdt 21. november 2017. Deretter skal hovedsaken "Bevilgninger vår 2018" behandles, noe som innebærer å fordele kr. 300.000 på gode tiltak.

Mange gode forslag

I forkant av møtet har skolesonene sendt inn totalt 15 bevilgningsforslag og seks oversendelsesforslag. Det er disse forslagene representantene må enes om i tirsdagens møte.

Vollen-sonen foreslår zipline på Sjøstrand og klatrestativ utenfor rådhuset, mens Borgen-sonen ønsker sykkelanlegg på Borgen.

Landøya-sonen ønsker blant annet oppgradering av Holmenskjæret og Hvamodden, mens Hovedgården-sonen vil at det monteres griller på Gjellumstranda og Holmenskjæret og at sandvolleyballbanene får en oppgradering.

Risenga-sonen  har idretten i fokus og slår et slag for kunstgressbaner og mini-hockey-mål, Solvang-sonen vil ha vanntrampoliner på Semsvann, Bondivann og Hvalstrand, og sommerkonsert i Asker sentrum.

Torstad-sonen foreslår aktivitetspark på Hvalstad og selvforsvarskurs for jenter på 10. trinn, mens VGS-sonen vil ha en konferanse for 2. klasse på videregående skoler og flere benker i uteområdene i Asker.

Følg møtet fra salen eller se direktesending på internett

Møtene i De unges kommunestyre er åpne for publikum - både i kommunestyresalen og gjennom direktesending på internettt. Møtestart 10. april er kl. 09.00.