Over 35 kg fotballdrakter ble mandag 20. februar overlevert Douglas Ragan, direktør for Youth and Livelihoods i FNs bosettingsprogram (UN Habitat). Han skal frakte draktene trygt hele veien til Nairobi og ungdomsgruppen Mathare Environmental Conservation Youth Group.

Draktene er samlet inn av Asker Fotball, Dikemark IF og Asker Fotball Kvinner, og flere av klubbene var representert under overrekkelsen i Asker rådhus. Til stedet var også leder for komite for teknikk, kultur og fritid i Asker kommune, Terje Lindberg, og Tone Vesterhus, avtroppende ungdomsdelegat fra LNU til FNs bosettingsprogram, i tillegg til nevnte Douglas Ragan fra FN.

Asker-fotballen overrakte drakter til FNs Douglas Ragan.
DRAKTER TIL MATHARE: Ordfører Lene W. Conradis draktdugnad har resultert i at over 35 kg fotballdrakter nå er på vei til Nairobi, Kenya og ungdomsgruppen Mathare Environmental Conservation Youth Group. Bildet er fra draktoverrekkelsen i Asker rådhus mandag 20. februar. Fra venstre: Hilde Hansen og Bjørn Olsen (DIF), Øivind Gultvedt (Asker Fotball Kvinner), Douglas Ragan (UN Habitat), Tone Vesterhus (avtroppende ungdomsdelegat fra LNU til FN) og Terje Lindberg, komiteleder teknikk, kultur og fritid, Asker kommune.
FOTO: Svein Ivar Fors

Initiativ fra ordfører Lene W. Conradi

Draktdugnaden er et initiativ fra ordfører Lene W. Conradi som selv har vært i Nairobi to ganger, i 2013 og 2015, i forbindelse med hennes tidligere verv i FNs rådgivende gruppe for likestilling og FNs rådgivende gruppe for lokale myndigheter. Også i 2015 donerte Asker-klubber drakter til Mathare.

– Jeg har fått signaler fra både LNU og Mathare selv om at det var et behov for å supplere siden sist, og jeg synes det er veldig hyggelig at klubbene i Asker igjen har stilt opp på denne måten, sier ordfører Lene Conradi.

Mathare Environmental Conservation Youth Group

Mathare er Nairobis nest største, og eldste, slumområde og teller mellom 600.000 og 800.000 innbyggere. Draktmottakerne, ungdomsgruppen Mathare Environmental Conservation Youth Group, organiserer omkring 150-200 ungdom i ulike aktiviteter.

I denne rapporten forfattet av Tone Vesterhus kan du lese mer om ungdomsgruppen og Mathare:

Fra ordførers besøk i Kenya.
Også i 2015 donerte Asker-fotballen drakter til Mathare. Den gang tok ordfører Lene W. Conradi med seg draktene til Nairobi i forbindelse med hennes FN-arbeid. På bildet er en fotballkamp "mellom Asker og Stabæk" i full gang.