"Frivilligbilen" skal gjøre det lettere for askerbøringer å delta på aktiviteter. Ordfører Lene Conradi fikk æren av å sitte i førersetet under jomfruturen.

Ny bil til frivilligheten skal gjøre det lettere å delta på frivillighetens aktiviteter
STAS MED NY BIL: F.v. Erik Engh, Norsk Folkehjelp, ordfører Lene Conradi, Kristin Bredal Berge fra NaKuHel og Marit Hernæs, styreleder i Norsk Folkehjelp Asker og Bærum.
Foto: Svein Ivar Fors

- Det er en stor glede å kunne bidra til en enklere hverdag for frivilligheten. Dette er et tiltak som vil komme mange askerbøringer til gode, sier ordfører Lene Conradi om 9-seteren som nå er klar for bruk.

Prosjektstøtte fra Asker kommune

Ved hjelp av 300.000 kroner i prosjektstøtte fra Asker kommune har Norsk Folkehjelp i Asker og Bærum gått til anskaffelse av en Volkswagen Caravelle. Bilen skal benyttes til transport av mennesker i forbindelse med arrangementer, og til oppdrag for frivillige førstehjelpere.

Transportsamarbeid mellom Norsk Folkehjelp og Nakuhel

Også Stiftelsen Nakuhel på Sem er med på ordningen og skal få dra nytte av bilen. Organisasjonene har fått med seg sjåfører fra egne rekker og i tillegg har Norsk Folkehjelp Asker og Bærum påkostet kjøreopplæring for enkelte beboere på Dikemark Statlige Mottak slik at de kan bemanne bilen.

Et resultat av dialog mellom politikerne og frivilligheten

Behovet for bistand til transportordning ble uttrykt under et dialogmøte mellom Formannskapet og frivilligheten høsten 2015. Tiltaket ble tatt inn Handlingsprogrammet for 2016-2019 av Formannskapet i november samme høst, og endelig vedtatt av Kommunestyret 8. desember 2015. Og nå har altså vedtaket rullet ut på veien.