Totalt 121 gullmedaljer ble feiret da fjorårets mesterskapsvinnende Asker-atleter ble hedret med lunsj i Asker rådhus.

Mandag 29. februar ble den årlige Mesterlunsjen avholdt til ære for askeridrettens gullvinnere. Vert og ordfører, Lene W. Conradi, ønsket gjestene velkommen til bords.

Velkomst av ordfører

I sin tale til mesterne fremhevet Conradi betydningen av hardt arbeid og indre motivasjon, men også ytre forhold, slik som gode idrettsarenaer.

"Vår satsning på ulike idrettsarenaer gjenspeiler det enorme idrettsmangfoldet her i bygda. Og når jeg ser på listen over idrettsgrenene som dere - gullvinnerne - representerer, blir jeg enda mer imponert", fortalte Conradi.

Gullvinnere

Videre viste Conradi til den gjensidige avhengigheten mellom topp og bredde:

- Toppidretten utgjør inspirasjon, og bredden gir oss rekruttering og den fysiske aktiviteten som holder oss i form gjennom livet. Dere som er her i dag er virkelig en inspirasjon for oss alle!

Årets motivasjonsforedrag ble holdt av snøbrettlegende og Asker-ambassadør Andreas Ygre Wiig.

Wiik foredrag

Wiig delte egne erfaringer fra trening, lek og konkurranse fra han først startet som liten gutt i Vardåsen frem til X-Games-gullene i 2007 og 2008.

- Suksess kommer sjelden uten motgang, fortalte Ygre Wiig, og framhevet viktigheten av å sette seg både store og små mål.

I løpet av foredraget fikk de inviterte også et innblikk i snøbrettkjørernes hverdag gjennom tre flotte og imponerende video-snutter.

Direktør for teknikk, kultur og fritid i Asker kommune, Ragnar Sand Fuglum, avsluttet lunsjen, og trakk frem den store variasjonen i kommunens tilbud - askerbøringer kan velge og vrake blant 67 forskjellige idretter.

- Kommunen bidrar absolutt med sin del, og frivilligheten og dugnadsånden som preger idrettslivet er uvurderlig. Likevel, aller viktigst er den innsatsen dere utøvere selv legger ned, avsluttet Sand Fuglum.

Ygre Wiig og Lene Conradi