Onsdag 15. mars gjestet 134 gullvinnende Asker-utøvere rådhuset og ordførerens årlige Mesterlunsj. Det er ny rekord!

De 134 utøverne representerer til sammen 21 forskjellige Asker-klubber og tok samlet 182 nasjonale og internasjonale mesterskapsgull i 2016. Det er ny rekord i både antall medaljer, medaljevinnere og klubber!

Ordførerens mesterlunsj er en årlig tradisjon, og ble innledet med motivasjonsforedrag ved Bente Bjanes, mangeårig trener i rytmisk gymnastikk for Asker turnforening.

Bilde fra utdelingen
Det ble utdelt et rekordhøyt antall Mester-bevis under Mesterlunsjen onsdag 15. mars

Før overrekkelsen av plaketter og hedersbevis valgte ordfører Lene W. Conradi i sin tale å fremheve idrettens viktige samfunnsrolle - for økt livskvalitet, folkehelse og glede. Hun løftet også frem den frivillige innsatsen, som muliggjør den store aktiviteten - både for bredde- og toppidretten. Hun uttrykte stor stolthet over de mange Asker-bragdene i løpet av 2016, men passet samtidig på og minne om viktigheten av lek og moro - og at livet også er mer enn heder, ære og gullmedaljer, før hun avsluttet med det som er kåret til Norges beste dikt gjennom tidende:

«Det er den draumen» av Olav H. Hauge.

Det er den draumen me ber på
at noko vedunderleg skal skje,
at det må skje –
at tidi skal opna seg,
at hjarta skal opna seg,
at dører skal opna seg,
at berget skal opna seg,
at kjeldor skal springa –
at draumen skal opna seg,
at me ei morgonstund skal glida inn
på ein våg me ikkje har visst um.

bilde fra lunsjen
Rådhuset var så vidt stort nok til å huse de over 100 mesterne til lunsj.