I løpet av 2017 har 86 askerbøringer tatt gull i nasjonale og internasjonale mesterskap. Onsdag 7. mars gjorde ordfører Lene Conradi stas på utøverne med 'Mesterlunsj' i rådhuset.

Ordfører taler til mesterne under Mesterlunsjen 2018
Ordfører Lene W. Conradi hyllet gullvinnende askerutøvere under Mesterlunsjen 2018 i Asker rådhus.

Medaljer i bøtter og spann

136 NM-titler, tre gull i nordiske mesterskap, tre i nord-europeisk mesterskap og tre i verdensmesterskap - det var en begeistret ordfører som ønsket Askers idrettshelter velkommen til rådhuset:

- Jeg er så stolt av dere alle og de prestasjonene dere har vist, sa ordfører Lene Conradi i sin tale til mesterne.

Conradi fremhevet det langsiktige og målrettede arbeidet som ligger bak - fra utøverne selv, men også det omfattende støtteapparatet som gjør det mulig å satse. Ordføreren trakk frem uttalelsen fra statsminister Erna Solberg under OL i Sør-Korea:

- Det er så mange mennesker i dette landet som legger inn enorme ressurser i å følge opp idrettslag, som driver med dugnader, og det gir oss et bredt grunnlag å rekruttere fra.», svarte statsministeren på spørsmålet om hvorfor lille Norge gjorde det så bra.

Idrettsklubbene mottok stor skryt fra ordføreren for måten de bygger fellesskap, samhold og mangfold.

Verdensmestre til bords

Ordføreren flankert av de to verdensmestrene Harald Østberg Amundsen (ski) og Emilie Mo (hundekjøring).

Blant de fremmøte var Harald Østberg Amundsen fra Asker skiklubb og Emilie Mo fra Asker trekkhundklubb - begge verdensmestre! I sin tale trakk ordfører Conradi også frem rollen utøverne har som forbilder for yngre utøvere:

- Dere er ambassadører for idretten dere driver med, for Asker - og for Norge.

I en fullsatt kommunestyresal delte Harald Østberg Amundsen åpent erfaringer og tanker fra sin deltakelse i junior-VM i Sveits.

Harald Østberg Amundsen fra Asker skiklubb delte sine egne erfaringer fra junior-VM i Sveits til inspirasjon til de andre mesterne.