«Det beste et menneske kan gjøre, er å spise og drikke og unne seg gode dager midt i alt sitt strev».

Dette sitatet fra Bibelen passer godt nå da de fleste av oss går inn for landing, og tar noen velfortjente fridager, og samles i fellesskap rundt måltid og hyggelige aktiviteter.

Illustrasjon av Øivind Jorfald.

Julen kommer som et lysglimt for oss midt i den mørkeste tiden av året, og er en tid for fellesskap. Bygda vår har mange møteplasser og mye godt å by på fordi mange krefter skaper noe sammen. Innbyggere, frivillige, ansatte, politikere og næringsdrivende bidrar alle til fellesskapet.

Og dette ser vi ekstra godt rundt jul – for «den gode julestemningen», den skaper vi sammen som lokalmiljø. Forberedelser og førjulsaktiviteter på skoler og barnehager, julemiddag på seniorsentrene, barn og voksne sprer julestemning med korpsmusikk og korsang. Kirken er et møtested og tradisjonsbærer for mange, med gudstjenester og konserter. Næringslivet sørger for julestemning og gode handelsopplevelser i sentrum. Slik kunne jeg fortsatt. Asker er full av engasjerte og dyktige mennesker som fyller ulike roller og yter så mange ulike tjenester.

I en tid så preget av fellesskap og forventning kan det kjennes sårt å stå på utsiden, og for mange er julen en tid der lengselen etter å bli inkludert eller sorgen over å ha mistet noen, overskygger gleden.

Jeg er derfor veldig glad for at Asker har så mange ambassadører for fellesskap, og vil rette en stor takk til alle dere som gjør det lille ekstra. Til dere som stiller opp som frivillige på Venskaben på selveste julaften. Til deg som inviterer naboen du vet sitter alene. Og til alle som møter andres blikk på gaten med et vennlig smil og «hei».

Jeg vil også takke alle som jobber for å holde hjulene i gang gjennom julehelgen. Dere sørger for at folk føler seg ivaretatt og trygge, og får feire jul – selv om julen blir tilbrakt på sykehus eller en institusjon. Og vi som får feire hjemme kan være trygge på at noen er på vakt og beredt hvis vi trenger hjelp.

I julen går vi også inn mot årets slutt. Da kan det være godt å ta med seg ordene til forfatteren Hal Borland: «Årets slutt er verken en slutt eller en begynnelse, men en fortsettelse, med all den visdom som erfaring kan fylle oss med.»

Jeg ønsker dere alle en riktig god jul, og alt godt i det nye året!

Vennlig hilsen
Lene W. Conradi
ordfører