September 2016 - En hyllest til gode nyheter

Astrid Nøklebye Heiberg er kjent for sitatet «Gode nyheter er faktisk nyheter de også.» Og jeg kan ikke bli mer enig. Vi trenger de gode nyhetene. Ikke bare for å sole oss i glansen av det som er vellykket, men for å få inspirasjon og pågangsmot.

April 2016 - Noen vårlige refleksjoner

«Jeg velger meg april» skrev Bjørnson i sin tid, og med april kommer vårtegnene – snøsmeltingen, kveldene som blir lysere og markblomstene som våger seg frem. Og denne kriblende vårlige energien som gjør noe med oss – i hvert fall gjør den noe med meg.

Mars 2016 - Om idrett og aktive innbyggere

I forrige uke hadde skolene i Asker vinterferie. Vinterferien, slik vi kjenner den, ble innført i 1957. Og mange, meg selv inkludert, har nok lurt litt på hvorfor vi har denne ferien mellom jul og påske. Det var derfor morsomt å lese artikkelen om «Den mystiske vinterferien» i Aftenposten.

Januar 2016 - Om tid og jakten på lykke

I år er det skuddår – vi får en ekstra dag. Og rett før årsskiftet så fikk vi et ekstra ukenummer – uke 53.Ekstra tid kommer godt med. Selv føler jeg ofte at jeg skulle hatt tid til mer. Det er så mye å være med på og bidra til, men så kan jeg jo ikke rekke over alt.

November 2015 - Grått gull

Det er ingen tvil om at arbeidslivet i Norge er under press der mange bedrifter nå må kutte i kostnader, og som følge av det er det mange som mister jobben. Nedgangstider er tøffe – både for arbeiderne det rammer, og for bedriftslederne som må ta tunge avgjørelser.

Oktober 2015 - Vel overstått valg!

Jeg synes det er hyggelig å observere at 25 av de 47 i kommunestyret er kvinner – vi kan nesten kalle det et nytt «kvinnekupp»… Hele fem representanter er under 25 år, og det er flott å se at unge mennesker er med og tar ansvar for fellesskapet.

August 2015 - Lærelyst

Selv om vi igjen tar fatt på skole og arbeid har vi fortsatt flere uker med sommerdager der vi kan sitte lenge ute, bade og forhåpentlig få litt mer varme i august. Kanskje gjør du som meg, og tar de siste feriedagene i ro hjemme?

Juni 2015 - Nyt sommeren i Asker

Vollen ligger perfekt plassert på vår «solkyst», og er virkelig en helårsperle. Og vi var ekstra stolte og glade da hurtigbåten åpnet sin helgerute, og la til kai i Vollen sist lørdag.

Juni 2015 - Hva mener du om kommunereformen?

Et representativt utvalg av befolkningen i Asker har svart på over 20 spørsmål i en innbyggerundersøkelse som avsluttes denne uken. Kommunen ønsker å vite mer om hvordan innbyggerne våre opplever å bo i Asker, og hvordan dere stiller dere til en eventuell kommunesammenslåing.

Mai 2015 - Glede og takknemlighet

Mai er også tiden for å minnes og være takknemlig over demokratiet og friheten vår. Og dette året har krigen og okkupasjonen av Norge mellom 1940 og 1945 fått mer oppmerksomhet enn vanlig. Vi markerer at det er 75 år siden tyske soldater frarøvet oss friheten – og tryggheten.

April 2015 - Møt våren på to hjul

Og med vårsola ruller syklene ut av boder og garasjer – klare for en luftetur. Jeg synes det er en frihetsfølelse å kunne sette seg på sykkelsetet og suse av sted. Og etter at jeg i fjor fikk meg el-sykkel er terskelen nå enda lavere for å ta pedalene fatt.

Mars 2015 - De som beveger verden

Om gründerne er midt i tenårene eller har rundet 50 – så bidrar de til verdiskapning for samfunnet på en helt spesiell måte når de skaper noe selv.

Februar 2015 - Endelig kom snøen

Min egen tiåring var nok ikke like entusiastisk i bakkene på vei opp, men da vi nådde toppen var hun blid som en sol, og konklusjonen etter utforkjøringen ned igjen var soleklar: det var verdt det!

Januar 2015 - Godt nytt friluftsår

I veldig mange sammenhenger skryter jeg av og fremhever de naturgitte omgivelsene vi har her i Asker. De fantastiske mulighetene på og ved sjøen – for en kystlinje vi har! Og så marka – å bare la seg omgi av duvende, grønn skog, slite seg opp på en høyde og skue ut – det gir livskvalitet som ikke kan kjøpes for penger.

Desember 2014 - Tid for ettertanke

Julemåneden er en måned for glede og forventing, der julemennesker som meg selv fylles av barnlig fryd over å pynte med lys og engler og nisser. Det er en tid for kos og for felleskap, og vi tilbringer mer tid med familie og venner. Felleskapet i det nære er noe av det fineste med julen.

Oktober 2014 - Levd liv

Jeg føler meg som en 25-åring på innsiden, sa hun. Kvinnen var høyst tolerant og åpensinnet – og 92 år gammel. Utsagnet til min kjære sviger-mormor får meg til å tenke: Hva er vel alder? Alder kan være år, men det er kanskje like mye en følelse.

April 2014 - Tillit til lokaldemokratiet

I forrige uke deltok jeg på Kommunenes sentralforbunds kommunalpolitiske toppmøte, som samlet over 500 ordførere og rådmenn fra hele Norge. Hovedtemaet for konferansen var tillit.