Min egen tiåring var nok ikke like entusiastisk i bakkene på vei opp, men da vi nådde toppen var hun blid som en sol, og konklusjonen etter utforkjøringen ned igjen var soleklar: det var verdt det!

Det er slik glede i å få barna ut på tur! Og da er disse turmålene viktige – hyttene i marka som blir gode treffpunkt midt ute i vinterlandskapet, og hvor vi som strever oss fram på ski kan hente påfyll i boller, kakao og vafler. Jeg er så takknemlig for at vi har frivillige i Asker som stiller opp, og holder liv i disse serveringsstedene.

Apropos turmål. I forrige uke var Kara-gruppen på besøk hos meg på rådhuset. Disse karene gjør enormt mye for at vi andre kan få fine turopplevelser, blant annet står de for serveringen på Myggheim. Og nettopp på grunn av Myggheim vet veldig mange i Asker hvem Kara-gruppa er. Sist gang denne gjengen var samlet på rådhuset var i 2006, da de mottok Frivillighetsprisen. Hvor heldige er vel ikke Asker skiklubb som har en slik ressurs i sin klubb, men også – hvor heldig er ikke Asker-samfunnet som får nyte godt av deres engasjement og arbeid.

Dette er begeistrede menn som vil være med å utvikle bygda vår videre. De sjarmerer og bergtar, og jeg ble solgt da de kom og spurte om de kunne få hugge trær for å rydde området ved den gamle hoppbakken på Sem som har grodd igjen. Et flott bidrag til friluftsåret hadde det vært å få frem dette kulturminnet igjen og med det få åpnet opp i et gjengrodd turlandskap.. Heldigvis har også Fylkesmannen sett poenget med at vi gror igjen, og verdien i at vi opplever lys og utsikt når vi er på tur. De har godkjent planene for rydding og hogst i landskapsvernområdet. Hurra!

Vinterens muligheter for uteliv gir mye glede. Men snø og holke er også en hindring for å være sosial. Mange eldre blir kanskje sittende mer inne alene fordi det er vanskelig å komme seg ut. Kanskje er det derfor akkurat nå det hadde vært hyggelig med et nabobesøk? Glatte veier skaper også køer og frustrasjon. Vi har hatt et par ettermiddager med fullstendig kaos på veiene i Asker. Til tross for at kommunens ansatte gjør det de kan for å holde veiene både måkt og strødd til enhver tid, så er underkjølt regn og været til tider vanskelig å forutberegne. 

Likevel håper jeg de fleste gleder seg over snøen. Det ble så mye lysere ute også da snøen endelig la seg. Jeg hørte nevnt på Dagsrevyen at det var falt bortimot rekordmengder av snø her i Asker. Og nå ligger skiløypene der klare til bruk – enten i dagslys eller under lysene om kvelden. Flotte muligheter for trening – men også for den gode samtalen.

Fortsatt fin vintertid!

Lene W. Conradi

(Teksten stod på trykk i Askeravisen 4. februar 2015)