Vollen ligger perfekt plassert på vår «solkyst», og er virkelig en helårsperle. Og vi var ekstra stolte og glade da hurtigbåten åpnet sin helgerute, og la til kai i Vollen sist lørdag.

Nå blir det anløp her hver helg, og det blir enklere for folk i Oslo – eller andre steder rundt Oslofjorden – å ta en dagstur til vår sommeridyll. Hurtigbåten går mellom Aker brygge, Fornebu, Vollen, Slemmestad, Håøya, Oscarsborg og Drøbak i helgene fra slutten av juni til midten av august. Du kan rusle rundt i Vollens koselige gater, eller kanskje besøke Oslofjordmuseet som med sin mangfoldige båtsamling holder åpent hver dag – i hele sommer. Og her er de sjarmerende butikkene – tro det eller ei – søndagsåpne! Vollen har nemlig turiststedstatus.

Vi trenger ikke reise noen steder for å ha sommerferie når vi bor i Asker. Med de flotteste strender og badeplasser, både ved ferskvann og ved sjøen «bor» vi jo på ferie i manges øyne. Litt stolte må vi være over at vi er den kommunen i landet med flest miljøsertifiserte strender – på Hvalstrand, Sjøstrand, Holmenskjæret og Hvamodden vaier det «Blått Flagg» som bevis på at stranden har høy kvalitet og at det gjøres en innsats for å ta vare på miljøet. 

At fjorden og våre blågrønne omgivelser betyr mye for våre innbyggere forteller vedtaket fra de unges kommunestyre som i vår bevilget penger til vanntrampoline på Sjøstrand og Holmenskjæret. Også frivilligheten vil bidra til økt bruk og tilgjengeliggjøring av de flotte naturperlene vi har rundt oss. Som eksempel, Norges Jeger og Fiskerforbund har satt ut en båt på Semsvannet som alle kan låne gratis ved å kontakte Asker jeger og fiskerforening. Nå kan du oppleve vårt tusenårssted fra sjøen!

Mange av de yngste har kanskje meldt seg på leirer eller aktiviteter, eller kanskje sommerskolen? Tilbudene og mulighetene er mange, og flere er gratis. Asker kommune arrangerer sommerleir på Hudøy feriekoloni, og 90 heldige barn fra Asker får dra dit. Vi arrangerer også flere gratis sommerturer til Tusenfryd og Sommarland i Bø. På kommunens nettsider finner du en fullstendig oversikt over alt som foregår i Asker i sommer.

Noen har som mål å komme i bedre form i ferien – for da har vi bedre tid til å komme oss ut. Jeg er nok selv en turnyter og foretrekker enten det er på sykkel eller til bens et hyggelig tempo som gjør at jeg kan nyte omgivelsene. Kyststien har mange kjente og ukjente perler på strekningen fra Holmen til kommunegrensen i Røyken. Det er Asker Turlag som holder stien ved like, og her kommer du tett på sjøluft, fugler og bølgeskvulp, og en variert vegetasjon. Og opp fra Tveiter gård kan du oppdage husmannsplasser og Askers minste fossefall hvis du prøver deg på rundløypen «Fløyta».

Er du mer glad i båtlivet kan du sette sjøbein, og oppleve vår vakre bygd fra fjorden – visste du forresten at fjorden vår byr på fantastisk gode blåskjell? - følg med på blåskjellvarselet så du er sikker på at de er spiselige. Vi har hatt en uvanlig kjølig forsommer, men nå gleder vi oss til å nyte de gode "Askerbærene" – jordbær og bringebær fra frodige Asker. Da kjenner vi at Asker – ja, det er også et sommerparadis.

Så gjenstår det for meg å ønske hver og en av dere som bor i Asker – eller dere som bruker ferien til å besøke oss – en riktig god sommer!

(Teksten stod på trykk i Askeravisen 25. juni 2015)