Natt til 1. mai gikk startskuddet for årets mattemaraton og allerede når vi stod opp morgenen etterpå forstod vi at noe stort var på gang. Mange elever hadde allerede startet på årets konkurranse. I askerskolen ble det registrert i overkant av 200 000 løste oppgaver bare under konkurransen første dag, 1. mai - en fridag!

Hva er mattemaraton?

Mattemaraton er en mattekonkurranse som pågår i hele mai. Elever løser et eller flere maraton på 440 oppgaver på elevens nivå eller høyere (fra mosjonsløpet til og med eliteløpet). Skandinaviske elever fra 1 - 10 klasse konkurrerer mot hverandre og mot engelskspråklige elever fra hele verden. Nytt for i år er at også 1 - 4 klasse kan være med.

Det meldes om meget stor aktivitet på skolene rundt om i kommunen og flere klasser har hatt mattekvelder og mattedisko. Vardåsen skole hadde blant annet Holmsboevinneren Hanan Abdelraman fra 2017 som besøkte 7. trinn fredag den 11. mai. Frem til 16. mai har det blitt løst over 19 millioner oppgaver og i overkant av 2,5 millioner er fra elever i askerskolen.

I Asker har vi i tillegg en intern konkurranse mellom barneskolene og ungdomsskolene. Også i år er premien en pokal til den som vinner (antall løste oppgaver i snitt per elev). I fjor vant Risenga for ungdomsskolen og Vardåsen på barneskolen.

I tillegg til individuell konkurranse fra Kikora og på skolenivå i regi av kommunen, er det konkurranse mellom skoler i sonene, og det er også pågående battle´s mellom nabokommuner og oss:

Konkurransen pågår gjennom hele mai og det ser foreløpig veldig bra ut for elevene i askerskolen.

Mer info om konkurransen finner du på mattemaraton sine nettsider. I live feeden   kan du også følge med på konkurransen. Les mer om løypekart  over de ulike maratonene.