Informasjon om koronapandemien og vaksinering i Asker

Les om smittesituasjonen og registrer deg for vaksinering

Sjøskolens båter

I den gode havna i Maudbukta har Sjøskolen en liten flåte bestående av små og store båter. De gir oss rikelige muligheter til praktisk opplæring både ved bruk og vedlikehold. Opplæring i aktivitet og handling kan gjøre skoledagene litt enklere. Det kan være viktig i en kort periode, eller som en trygg overgang til videregående skole.

"God Bør"

”God Bør” ble bygd på Kvaløya utenfor Tromsø i 2002. Båtbyggerne var Gunnar Eldjarn og Arne-Terje Sæther. Dette er en Nordlands-fembøring. Den er bygget på tradisjonelt vis. Materialet er furu som båtbyggerne hogg i Målselv.

Lengde: 50 fot/15meter
Bredde: 11 fot/3,4 meter
Dybde: 3 fot/0,9 meter
Storseil: 55 kvadratmeter
Toppseil: 15 kvadratmeter
Stående rigg: tjæra hamp
Løpende rigg: tjæra hamp og Manila
Årer: 3 par
Motor: 40 Hk Volvo Penta, diesel

"Rabben"

Sjarken, «Rabben», på 32 fot ble bygd hos Verner Hansen i Risør i 1986. Senere gikk den som fiskebåt i Mandal. Sjøskolen kjøpte den i 2011. Vi har skiftet maskin, elektrisk anlegg og gjort noen endringer for å kunne sørge for sikkerheten om bord.

"Tamara"

Livbåten «Tamara» på 20 fot har Sjøskolen hatt siden 1987. Den er en stabil, robust sliter som egner seg godt til frakt og fiske. Vi totalrenoverte båten i 1997, satte inn ny motor og laget nye benker og flytetanker.

Megin-jollene

Megin-jollene er tegnet av Per Bruun og bygd opp av elevene på skolen. De er stabile ro- og seiljoller som kan ta 3-4 personer. Med spririgg er de trygge opplæringsbåter. Vi har 5 stykker som har fått navn etter barna til den gamle høvdingen Gudolf fra Blakstad gård.