Oppdatert informasjon om koronaviruset. Information on coronavirus.

Informasjonssider om koronasituasjonen i Asker / corona in Asker.

Temakveld: Lær deg å forstå gutter 0-18 år

Onsdag 14. oktober klokken 19 - 21 inviterer vi til digital temakveld "Lær deg å forstå gutter". Temakvelden er gratis.

Temakvelden er spesielt tilpasset fedre, men er åpen for alle omsorgspersoner som oppdrar gutter, i alderen 0-18 år i Asker.

Har du en viktig rolle i unge gutters oppvekst? Opplever du at det er utfordrende å forstå, støtte og veilede gutter i et samfunn som er annerledes enn da du selv vokste opp?

Unge gutter topper mange negative statistikker. De har høyt frafall i skolen og større atferdsproblemer enn jenter. Gutter fortjener å bli trygge, oppleve mestring og tørre å være seg selv.

Tydelige rollemodeller er viktig i gutter sin utvikling av identitet. Temakvelden gir deg kunnskap og forståelse om kulturen dagens gutter vokser opp i. Du får tips og råd til hvordan du kan gi best mulig støtte til guttene på veien.

I år vil arrangementet bli avholdt digitalt. Alle som ønsker det kan følge direktesendingen som vil være tilgjengelig på arrangementet «Temakveld for deg som oppdrar gutter» på Asker kommune sin facebook-side. Det krever ingen påmelding å følge sendingen. Velkommen!

Årets foredragsholdere

Hedvig Montgomery

Hedvig Montgomery er psykolog, familieterapeut og forfatter. På temakvelden vil Hedvig ta for seg gutter i ulike faser, og snakke om lek, følelser og vennskap. Hun vil også komme med innspill til hvordan vi som voksne kan forstå gutter og støtte dem i de utfordringene de vil møte. Hvordan har gutter det med seg selv og med hverandre, og hvordan vet vi om de har de bra eller dårlig?

Gaute Godager

Gaute Godager er psykologspesialist og har bakgrunn som dataspillutvikler og er grunnlegger av dataspillfirmaet Funcom. Han har hatt fokus på å hjelpe gutter og unge menn med å regulere skjermbruk og dataspill. Gaute vil snakke om hvordan det er å være gutt og forelder til gutter i skjermens tidsalder. Lenge før barna kan prate, kan de fleste foreldre merke deres dragning mot skjermens liv. Hvordan håndtere dette? Hva er farlig og hva er bra?

Påmelding

Vi livestreamer temakvelden på våre Facebooksider. Gå inn og følg arrangementet der.

Klokken 19.00: Velkommen

Klokken 19.05: Gaute Godager

Klokken 19.45: Hedvig Montgomery

Klokken 21.00 Slutt

Arrangør er Barne- og familietjenesten i Asker kommune (BFT), avdeling Ungdomshelse.