Informasjon om koronapandemien og vaksinering i Asker

Les om smittesituasjonen og registrer deg for vaksinering.

22. mars er Verdens vanndag

Håndvask med rent vann og såpe er viktig for å begrense spredningen av koronaviruset, men nesten halvparten av verdens befolkning har ikke tilgang til nettopp vann og såpe.

Ansatte i Vann og vannmiljø leverer vannflasker
Sebastian Aas Wik og Marie Johansen Bakke fra Forvaltning og service kjører ut vannflasker til kommunens fjerdeklassinger i anledning Verdens vanndag. Foto: Asker kommune

I dag markeres Verdens vanndag for å belyse hvor viktig vann er i våre liv – og for å øke kunnskapen om tilgang til vann. Kommunens fjerdeklassinger engasjerer seg i dagen og temaet på et kreativt vis.

Hva betyr vann for deg?

Verdien av vann og hva vannet betyr for deg og meg er årets tema. Verdens befolkning er avhengige av rent vann til drikke og matlaging, og man trenger vann for å opprettholde god hygiene og for å dyrke mat.

Likevel er det sjelden man tenker over hvor viktig vann er - det kommer jo bare ut av krana.

- I Asker er vi heldige som har tilgang til rent drikkevann hver eneste dag. Men vann er en sårbar ressurs, som krever at vi tar tak. Det sjette bærekraftmålet om at alle skal ha tilgang til rent vann og trygge sanitære forhold er det vi strekker oss etter, sier ordfører Lene Conradi.

Populært med vannflasker

Fjerdeklassingene i kommunen har blitt spesielt utfordret til å engasjere seg i årets vanndag. Årsaken til det er at vann som tema er sentralt i flere fag på trinnets læreplaner. Asker er en del av nettverket Godt Vann Drammensregionen som står bak konseptet.

- Skolene har fått tilbud om vannflasker og vi ønsker å inspirere til aktiviteter og refleksjon rundt betydningen av vann og hvordan vi tar vannet for gitt i hverdagen vår, sier Hilde Michelet, avdelingsleder i Forvaltning og service, Vann og vannmiljø.

Sist uke leverte ansatte i avdelingen over 900 vannflasker til 17 skoler.

- Vi gleder oss over kreativiteten der ute, og for alle positive tilbakemeldinger fra engasjerte lærere på opplegget vårt, sier Michelet.

Hun legger til følgende:

- Hver dag jobber nærmere 100 personer for at tilgangen til vann i Asker skal være optimal. Samtidig som vi skal levere vann av beste kvalitet.