Oppdatert informasjon om koronaviruset. Information on coronavirus.

Informasjonssider om koronasituasjonen i Asker / corona in Asker.

Råd ved stengt og brunt vann

Hva bør du gjøre før vi stenger vannet? Og hva gjør du hvis vannet ditt er misfarget? Følg rådene våre under.

Asker kommune gjennomfører i sommerhalvåret spyling av hovedvannledningsnettet. Når vi stenger vannet eller spyler vannledningene i nabolaget ditt, kan du oppleve at vannet i springen din blir brunt. Det skyldes ikke at vannet er forurenset og det er ikke farlig å drikke det.  

Før vannet stenges

Vi varsler deg på telefon før vi stenger vannet. Det er lurt å fylle drikkevann på flasker og/eller i bøtter før vannet stenges. Sjekk om du er registrert med riktig telefonnummer.

Når vannet er stengt

Hold vannkranene stengt mens vannet er borte. Vi gir deg beskjed om hvor lenge vannet vil være borte.

Etter at vannet er tilbake

Etter at vannet har vært stengt, kan det være brunt. Det er likevel ikke farlig å drikke det eller bruke det i matlaging.

Dette kan du gjøre hvis vannet er brunt

Vannet vil som regel bli klart igjen når du har latt det renne en stund. Tapp bare kaldt vann, slik at det ikke kommer brunt vann i varmtvannstanken.

Dersom vannet fremdeles er brunt etter at du har tappet kaldt vann i ca 15 minutter, bør du ta en times pause – og så prøve å tappe kaldt vann i ca 15 minutter til.

Vent med klesvasken til vannet er klart

Utsett vask av lyst tøy til vannet er klart igjen. Hvis du får brunfarge på klesvasken, hold tøyet vått til vannet er klart og vask på nytt.

Vent også med å bruke oppvaskmaskinen til vannet er klart.