Oppdatert informasjon om koronaviruset. Information on coronavirus.

Informasjonssider om koronasituasjonen i Asker / corona in Asker.

Redusert fremkommelighet i Asker sentrum

Det pågår flere byggeprosjekter i Asker sentrum. Vær oppmerksom på ny skilting og nye kjøremønstre.

Bilde fra Asker sentrum som viser omkjøringer

Det har i lengre tid vært trafikale utfordringer i sentrum, og det kommer det til å bli en god stund fremover.

Nye kjøremønstre

Den siste tiden har det vært mye aktivitet for å sluttføre arbeid i Wesselkvartalet og Bankveien 10. Når Torvveien har vært stengt, har Bankveien vært eneste inn- og utkjøringsvei i Asker sentrum, også for bussene.

Torvveien ble åpnet 16. november, og Bankveien ble stengt fra 17. november. Torvveien blir eneste vei inn og ut av sentrum.

Stengingen av Bankveien er i forbindelse med oppgradering av Kirkeveien og er et kommunalt prosjekt i forbindelse med utviklingen av Elvely. Her kan du lese mer om prosjektet.

Redusert gatevarme

I Asker sentrum er det gatevarme som forhindrer is og snø på vinteren. På grunn av byggeprosjektene, kan ikke gatevarmen skrus på i 2020.

Så lenge gatevarmen ikke er på, er det Asker Drift som brøyter i sentrum. Bankveien blir brøytet av entreprenøren til Wesselkvartalet.

Asker kommune håper gatevarmen vil fungere de fleste steder etter nyttår.