Informasjon om koronapandemien og vaksinering i Asker

Les om smittesituasjonen og registrer deg for vaksinering.

Piggdekk-ordning avsluttet

Det er ikke lenger mulig å søke om gratis piggdekk. Ordningen er fulltegnet. Men vi håper du vil teste vintersykling likevel! God tur!

Vil du teste vintersykling?

Nå gir Asker kommune piggdekk til 150 innbyggere som ønsker å teste vintersykling. Først til mølla! OBS: Fulltegnet.

Syklist på vinterføre
Vinteren består ofte av varierte temperaturer og snømengder. Mange dager egner seg godt for sykling. Nå kan du også prøve!

Den nye normalen er her, og flere av oss sykler mer. Det gir bedre helse, renere luft og er godt for lommeboka. Men når vinteren kommer, velger mange å parkerer sykkelen i boden. Må det være sånn?

Nå får du muligheten til å å få tilskudd for å teste vintersykling.Vi søker uerfarne vintersyklister. Fra mandag 26. oktober klokken 09.00 åpnet vi for å søke om gratis piggdekk til sykkelen din. Det har nå kommet inn maks antall søkere, og søknadsskjemaet er derfor fjernet.

Ordningen er for deg som ikke har drevet med vintersykling tidligere og er primært innbyggere i Asker kommune. Ansatte i kommunen som benytter sykkel til jobb kan også søke. Flere i samme familie eller husstand kan søke.

Du vil kunne få henvendelse fra Asker kommune om å dele erfaringene i kommunens digitale kanaler. Alle deltakere mottar en anonym spørreundersøkelse etter endt sesong.   

Hvis du mottar tilskudd, får du tildelt et sykkelverksted som legger om til piggdekk for deg.

Vi tildeler etter først-til-mølla-prinsippet, men vil også bestrebe oss på en spredning i alder og bosted.

Etter du har sendt inn skjemaet, blir du kontaktet av kommunen i løpet av noen dager. Vi forteller deg hvor du kan levere sykkelen og få lagt om til piggdekk, dekket av kommunen.