Askers sykkelveier er tilrettelagt for vintersykling. Mange sykler allerede på vinteren, vi ser blant annet flere og flere sykler parkert ved Asker stasjon om vinteren.

Hvordan kle seg som vintersyklist?

Fjorårets vintersyklister opplevde ikke kulde som noe problem. Å kle seg til vintersykling trenger ikke være en stor kunst. Sannsynligvis har du allerede vanlige vinterklær eller skiklær. Det kan være en fordel med jakker som er lange på ryggen og ermene. Varme votter eller hansker er også viktig.

Pass på sikkerhet

Trygg Trafikk påpeker at samme regler gjelder både vinter og sommer. Du må derfor passe på at du har påbudt utstyr montert.

Det er ekstra viktig å bli sett på mørke vinterdager. Derfor er det en fordel med refleks også på kroppen. Mange bruker gul refleksvest, og slike synes bra både i mørket og når det er lyst. Samtidig er det smart å bruke refleks rundt anklene. Jo lavere refleksen sitter, desto lettere er det for bilistene å se den.

Hva med fremkommelighet på vinteren?

Med piggdekk på sykkelen følte fjorårets vintersyklister seg trygge på veien.

For å sikre best mulig fremkommelighet brøyter vi gang- og sykkelveier før bilvei.

Brøytemannskapene i Asker jobber ut i fra en lav utløsende standard for brøyting av gang- og sykkelveier. Det vil si at gang- og sykkelveier skal brøytes allerede ved snøfall på 2-5 cm, mot 5 cm på bilvei.
Les mer om vinterdrift av veier i Asker.