For femte år på rad deler vi ut 100 sett med piggdekk for sykkel, til nye vintersyklister.

Hvordan søke å få piggdekk for sykkel

Nederst på denne siden vil du fra 26. september klokken 09.00, finne skjema for å søke om å motta piggdekk for sykkel fra Asker kommune.

Alle syklister velkommen - også de med elsykkel

For å finne ut om vintersykling kan være en god løsning for deg, inviteres du til å prøve denne vintersesongen. Alle typer syklister - også de med elsykler - oppfordres til å søke.

  • Når du søker ønsker vi at du oppgir dekkdimensjon for din sykkel
  • De som blir trukket ut vil få piggdekk til sykkelen sin, inkludert omlegging fra «sommerdekk».
  • Du vil få svar på søknaden innen tre uker.

Vi bruker i utgangspunktet prinsippet om "førstemann til mølla", men må samtidig ta hensyn til å få en god aldersmessig og geografisk spredning på deltakerne.

  • Etter vinteren ønsker vi å kartlegge hvordan dere opplevde å sykle på vinterføre, og hvordan snømåking og fremkommelighet fungerte.

Prosjektet er et samarbeid med Statens vegvesen.

Kombiner din reisemiks

Du trenger ikke sykle hele reiseveien din. Du kan gjerne kombinere sykkel med andre transportmuligheter. Få mer tips på mobilitetsuken om hvordan du kan kombinere reisemiksen din. Husk også at vi har innendørs sykkelparkering ved Asker stasjon.

Hvordan kle seg som vintersyklist?

Vintersyklister vi har snakket med opplever ikke kulde som noe problem. Å kle seg til vintersykling trenger ikke være en stor kunst. Sannsynligvis har du allerede vanlige vinterklær eller skiklær. Det kan være en fordel med jakker som er lange på ryggen og ermene. Varme votter eller hansker er også viktig.

Pass på sikkerhet

Trygg Trafikk påpeker at samme regler gjelder både vinter og sommer. Du må derfor passe på at du har påbudt utstyr montert.

Det er ekstra viktig å bli sett på mørke vinterdager. Derfor er det en fordel med refleks også på kroppen. Mange bruker gul refleksvest, og slike synes bra både i mørket og når det er lyst. Samtidig er det smart å bruke refleks rundt anklene. Jo lavere refleksen sitter, desto lettere er det for bilistene å se den.

Hva med fremkommelighet på vinteren?

Med piggdekk på sykkelen følter tidligere vintersyklister seg trygge på veien.

For å sikre best mulig fremkommelighet brøyter vi gang- og sykkelveier før bilvei.

  • Vi brøyter et utvalg av gang- og sykkelveier, som leder til lokale knutepunkter eller som er en del av aksen Asker-Bærum (- Oslo), hver 3 time og fra 1 cm snødybde.
  • Andre gang- og sykkelveier brøytes ved snøfall på 3-5 cm, mot 5 cm på bilvei.

Les mer om vinterdrift av veier i Asker.