Brenner for å lage DNT-turer for andre

De to ildsjelene Alfred Strøm (76) og Odd Lund (72) gleder seg til våren. – Da setter vi i gang med turene våre. Men vinter-planleggingen er like morsom, sier parhestene. 

To karer koser seg med bål
ELDREBØLGEN 60 PLUSS: – Å legge til rette for at folk kommer i form, gir oss mye, sier Odd Lund fra Tofte (til v.) og Alfred Strøm fra Sætre. Her brenner de bål ved Mørkvannet. TEKST OG FOTO: TORE SHETELIG

God planlegging er halve jobben er det noe som heter. Det lever karene etter – når de syr sammen opplegget for DNT-turene.

Duoen er svært opptatt av at godt voksne mennesker skal komme i form.

- Derfor har vi startet «Eldrebølgen, 60 pluss» - sammen med Sætre IF Graabein. Idéen fikk jeg sammen med noen andre på den lokale gymmen. Der var jeg på opptrening - etter en kreftoperasjon for fem år siden. Jeg var ikke rare karen da jeg begynte der. Var skikkelig skranten. Vi var tre som trente sammen. Vi motiverte hverandre, og klarte å komme tilbake i godt, gammelt slag, forteller Alfred Strøm.

Da han var frisk, så «Eldrebølgen, 60 pluss» dagens lys.

- Tanken bak opplegget er at et menneske som trener nok til å holde seg i god form, kan føre til at det blir ett besøk mindre av hjemmesykepleien. Ved å sette denne idéen i system kan samfunnet ikke bare spare millioner, men milliarder, sier den engasjerte pensjonisten.

På gymmen får hver deltaker sin personlige trener, og et spesialtilpasset program.

Men det er viktig at hodet luftes på turer i skog og mark også.

- I DNT har vi en egen turgruppe. Vi drar på tur sammen, men legger også til rette for turer som folk kan ta på egenhånd, sier Odd Lund. Første tur er rett over påske, sier Odd Lund.