Gleden ved å jobbe frivillig: Stort og smått – like flott

Asker Skiklubb er Norges nest største klubb, med 4 500 medlemmer. IF Huringen er av de minste i kommunen, med 350 medlemmer.

Frivillige fra Asker skiklubb
Jarle Tuvsjøen (til v.) og Tormod Rangnes på dugnad. – Vi stortrives i dette miljøet, sier skiskytter-pappaene. Foto: Tore Shetelig

På Askers tak – på Solli skiarena, 397 meter over havet, treffer Frivillighetsmagasinet Tormod Rangnes. Han er anleggs- og våpenansvarlig i skiskyttergruppa.

Rangnes legger ned masse tid i frivillig arbeid.

– Det gir meg mye mer enn det koster, smiler 40-åringen. Han er til daglig er operativ leder i Avinor.

Får luftet hodet

– Å komme hit, er en fin ventil for meg. Jeg legger vekk alle tanker på jobb. Vi har opparbeidet en fin sosial arena. Jeg har fått mange gode venner gjennom det trivelige miljøet, forteller Tormod Rangnes.

10 000 skudd blir avfyrt i uka av klubbens 40 utøverne, som har supre treningsforhold – på ny bane til 16 millioner kroner. Regningen betalte kommunen. Anlegget driftes på dugnad.

Ungt æresmedlem

eder Gry Ugstad Jørgensen i IF Huringen
 - Vi jobber veldig med samholdet på Klokkarstua – for folk fra null til hundre, sier leder Gry Ugstad Jørgensen i IF Huringen. Foto: Tore Shetelig

IF Huringen er en av de minste idrettsforeningene i kommunen. På Klokkarstua ligger klubbens flotte anlegg, med fjordutsikt.

Gry Ugstad Jørgensen (49) ble æresmedlem i 2018. Hun sitter på tiende året som leder av hovedstyret. Gry er også styremedlem i Asker idrettsråd.

– Hva får du igjen for alle gratistimene du legger ned?

– Det er utrolig gøy å se at innsatsen min gir så mye glede til så mange. Det er mye jobb, men det er blitt en hobby og livsstil, smiler den aktive lederen.

– Vi er en gjeng som har det veldig artig, og jobber godt sammen, sier hun.

Som 13-åring begynte Gry som trener for allidretten. Hun har i mange år hatt forskjellige oppgaver som trener og lagleder - for både jenter og gutter. Gry var selv aktiv som spiller på jente- og damelaget i 20 år.  

IF Huringen har 350 medlemmer. Det er veldig bra på et sted hvor det bor 750 mennesker.

Har stålkontroll

Som autorisert regnskapsfører har hun stålkontroll på økonomien, sammen med klubbens dyktige kasserer.  Pengene IF Huringen fikk da Iver Rørvik Fossum ble solgt fra Strømsgodset til Hannover 96, forvaltes best mulig – til barne- og ungdomsaktivitet.

 

Tekst: Tore Shetelig