- Sats på ungdommen

Siri og Therese i Jobbsentralen oppfordrer flere arbeidsgivere til å ansette ungdommer til småjobber, også de under 18 år. Du risikerer å få både ståpåvilje og iver tilbake.

Fire damer sitter i en sofa bak et lavt bord. De ser mot kamera og smiler.
Betul Ahmet, Therese Mikkelsen, Ayse Erkøk og Siri Cathrine Aagedal i Jobbsentralen oppfordrer flere arbeidsgivere til å ansette ungdommer. Foto: Simen Sjølund

– Veldig mange ungdommer kommer til oss med ønske om hjelp til å finne en ekstrajobb. Uten arbeidserfaring eller å ha skrevet en jobbsøknad før, synes mange det er vanskelig, forteller Siri Aagedal, prosjektleder for Jobbsentralen.

De holder til på Asker innbyggertorg onsdag og torsdag mellom klokken 15 og 19. Ungdommer booker tid via Instagram eller mail, eller de kommer innom for en prat.

– Vi trenger flere arbeidsgivere som gi ungdommene den aller første jobben. Hvor skal de ellers få arbeidserfaring fra, hvis ingen gir dem sjansen, oppfordrer Therese Mikkelsen.

– Det kan gjerne være til korte oppdrag, eller oppgaver som kan avlaste andre ansatte. Som for eksempel å rydde varer, vaske opp eller plukke bær.

Hjelper gjerne med rekruttering

Jobbsentralen har mange unge følgere på Instagram, og de følger med – selv om de ikke synlig liker innlegg eller kommenterer.

– Når vi legger ut en stillingsannonse, kan vi fort få 20 meldinger i løpet av få minutter. Det treffer virkelig rett i målgruppen, sier Siri.

– En gang hjalp vi Vollen Marina, som ønsket ungdommer med båtførerprøven til en sommerjobb. Det er en litt vanskelig målgruppe å finne på egenhånd, men med en gang vi la ut forespørselen fikk vi masse respons, smiler hun, og oppfordrer flere arbeidsgivere til å bruke dem på den måten. Det er helt gratis, og de har kapasitet til å ta imot flere henvendelser.

– Ta gjerne kontakt med oss om du har en ledig deltidsstilling, eller vurderer å ansette en ungdom. Vi hjelper gjerne til, og det er både gratis og uforpliktende å spørre oss.

 


Jobbsentralen

  • Gratis tilbud til unge mellom 16 og 25 år.
  • Timebestilling på Instagram @jobbsentralen eller oppmøte på Asker innbyggertorg onsdag og torsdag klokken 15-19.
  • Deler gjerne stillingsannonser eller hjelper arbeidsgivere som vil rekruttere ungdom. Ta kontakt på telefon 40 49 56 31 eller Jobbsentralenasker@outlook.com

 

Tekst: Marit Asheim