Vi må bruke de verdifulle månedene som ligger foran oss godt – og nyte alt Asker har å by på.

Dette gleder barna seg aller mest til i sommer.

Bading, båtturer og grilling av pølser går igjen som en rød tråd i barnas forventninger til ferieaktiviteter når Askermagasinet møter et sprudlende firkløver på Solgården.
Mathea, 5 år.

Mathea, 5 år.

Jeg liker å bade og gå i T-skjorte. Jeg kan svømme litt, og håper på å lære mer i sommer. Vi har leilighet i Spania, men jeg hører de voksne sier at vi nok ikke kan reise dit. Det blir Blefjell og Sandefjord i stedet. Men det er koselig hjemme også, med rådyr som spiser gress i hagen vår.
Josefine, 5 år

Josefine, 5 år

Jeg er veldig glad i å kjøre båt og grille pølser. Og så er det så deilig å ha på lette sommerklær når det er varmt. Jeg gleder meg til å gå ut i sola og ha på meg shorts. Jeg skal også kose meg masse med katten til mormor. Vi kan ikke ha dyr selv, fordi mamma er allergisk.
Tobias, 5 år.

Tobias, 5 år.

– Jeg liker veldig godt å samle skjell på stranda. Jeg gjør det når jeg bader og kjører tråkkebåt på Hvalstrand. Se, her er et skjell jeg har tatt med meg derfra. Men i sommer skal jeg finne mange flere. Det er så mye fint vi kan finne i naturen og lage ting av. Jeg gleder meg også til å plukke markjordbær.
Ida Katrine

Ida Katrine

– Jeg elsker å plaske i vannet. Da lager jeg en høy vannsprut som går helt opp til himmelen. Semsvannet er favorittbadeplassen min. Hittil har det blitt mest «bikkjesvømming» på meg, men jeg har lyst til å lære mer om svømming. Det er veldig koselig å dra på hytta på Sjusjøen. På sommeren er det ikke for kaldt å bade der.
Får du tilbud om vaksine og blir bedt om å bestille time, bør du ta den første ledige timen. Selv om den kommer midt i sommerferien.